Hvad Er Den Daglige Rutine For En Professionel Atlet

Indholdsfortegnelse:

Hvad Er Den Daglige Rutine For En Professionel Atlet
Hvad Er Den Daglige Rutine For En Professionel Atlet

Video: Hvad Er Den Daglige Rutine For En Professionel Atlet

Video: Димаш о “Война и Мир”: “Это просто вылилось из моего сердца” (SUB) 2022, December
Anonim

Enhver professionel atlet følger en bestemt daglig rutine. Dette giver dig mulighed for altid at være i god form og forbedre din fysiske tilstand. Regimet for en atlet er udviklet i henhold til en persons biorytmer og hans fysiologiske egenskaber.

Uddannelse af fodboldspillere
Uddannelse af fodboldspillere

Enhver professionel atlet lever efter en bestemt daglig rutine for altid at være i et godt selskab og være optimalt forberedt på konkurrencen. Tilstanden afhænger af atletens karakteristika og af den sport, han er involveret i. For klarhedens skyld vil vi overveje rutinen for en fodboldspiller, og derefter analysere, på hvilke tidskrav menneskekroppen er mest klar til alvorlig stress.

Træningslejre

Enhver professionel fodboldspiller er bekendt med begrebet trække lejre. Det betyder, at efter at du har forladt ferien, bliver du nødt til at få fysisk tilstand, lægge grundlaget for fysisk og funktionel fitness i hele næste sæson.

For at gøre dette går de normalt til et andet land, hvor et varmt klima hersker, der er gode græsarealer, fremragende køkken og service på højeste niveau. Sådanne ture varer to uger og udføres 2-3 gange.

Under pull-in-lejrene kan spillerne tilbydes to eller tre gange træning, som varer en og en halv til to timer. Sådan ser en typisk dag på træningslejren ud for en fodboldspiller:

7:00 - stige, morgenmad;

8: 00-9: 30 - let jogging, træning i gymnastiksalen;

9: 30-11: 00 - taktiske øvelser;

11: 00-12: 30 - arbejde på banen med bolden, øve teknik;

12: 30-13: 00 - frokost;

13:00 -16: 00 - personlig tid, søvn;

16: 00-17: 00 - holdmøde, teselskab;

17: 00-18: 30 - tovejs - at spille fodbold med holdkammerater til kontoen.

18: 30-19: 30 - sauna, dampbad, massage;

19: 30-20: 00 - middag;

20: 00-23: 00 - fritid;

23:00 - læg på.

Dette er en omtrentlig daglig rutine. Hver træner har sit eget syn på træningsprocessen. Det vigtigste er, at spillerne i disse dage kunne lægge en base, der ville være nok til alle de kommende spil.

Spil og hverdag

Efter sæsonstart ændrer spillerne deres daglige rutine. Dagen før kampen samles de ofte i bunden af ​​holdet for at analysere modstanderens spil og gennemføre taktiske øvelser direkte på banen. I nogle hold tilbringer hele holdet natten ved basen for at samle holdet.

På dagen for spillet, om morgenen, udføres let træning - løb og arbejde med bolden, gymnastiske øvelser, så kroppen forbliver i god form. Frokost serveres senest to til tre timer inden spillet starter. Umiddelbart efter spillet - sauna, dampbad, massage for hurtig muskelgendannelse.

Dagen efter spillet gennemfører holdet en løbetræning for at komme sig.

På almindelige dage, hvor der ikke er nogen spil, skal spillerne overholde regimet. Det består i at opgive dårlige vaner, overdreven overspisning. Søvn skal også være komplet. Træning afholdes dagligt med undtagelse af dagene efter svære og vigtige kampe, hvor al styrke og følelser er tilbage på banen.

Menneskelig fysisk aktivitetstid

Den menneskelige krop er meget interessant arrangeret. Det afhænger direkte af månecyklussen og solens bevægelse. Derfor har vi alle næsten det samme biologiske ur. Baseret på dette er den daglige rutine for hver professionel atlet bygget.

Så fra 6:00 til 12:00 viser en person høj mental aktivitet. På dette tidspunkt er det godt for skakspillere at træne, lave let jogging, taktiske klasser for hockeyspillere, fodboldspillere, basketballspillere osv.

Fra 12:00 til 18:00 udviser en person øget fysisk aktivitet. På dette tidspunkt anbefales det at gennemføre choktræning.

18:00 - 21:00 kreativitet manifesteres. Jeg vil læse, chatte, have det sjovt. Derfor tilbyder nogle trænere atleter let træning i form af underholdende spil, der adskiller sig fra de sædvanlige.

Det viser sig, at du fra 12:00 til 18:00 endda kan gennemføre to træningsprogrammer med en pause til frokost og en kort hvile. Dette er præcis, hvad atleter gør. Den første træning gennemføres omkring middagstid, og den anden er nærmere 18:00. Således øger de konstant belastningen, hvilket giver dem mulighed for at forberede sig godt til konkurrencen og ikke miste deres form.

Populær af emne.