Farer Ved En Stillesiddende Livsstil

Farer Ved En Stillesiddende Livsstil
Farer Ved En Stillesiddende Livsstil

Video: Farer Ved En Stillesiddende Livsstil

Video: ❣️ 8 лучших способов улучшить приток крови к ногам 2022, December
Anonim

Vidste du, at vanen med at bruge det meste af tiden i siddende stilling langsomt dræber os? De fleste mennesker ved at stå op hvert 45. minut, og at alle muskler generelt er følelsesløse, hvis du sidder i lang tid.

Farer ved en stillesiddende livsstil
Farer ved en stillesiddende livsstil

Denne vane kan forkorte vores liv, og dette er allerede blevet demonstreret videnskabeligt. Tror du, at dette er en overdrivelse? Prøv at genskabe ruten og tidsplanen for en typisk arbejdsdag i dit hoved.

Du vågner om morgenen, forbereder dig på en ny dag og går på arbejde.

Billede
Billede

Hvis du kører, har du allerede fra begyndelsen mistet enhver chance for at drive "ekstremsport" på offentlig transport. Men hvis du kører sidstnævnte, er det mere end sandsynligt, at du kommer ind i sædet hver gang, hvad enten det er en bus eller metro. Selvom motivet er at undgå skarer og skarer, sidder du stadig.

Når du ankommer på arbejde, skal du sidde behageligt i en stol. Mange af os har en vane med ikke at stå op derfra, før vi kan mærke vores bagdel, og når de stive nakkemuskler desperat sender nervepile til hjernens receptorer:”Hej, vi er følelsesløse! Skal vi træne noget?"

Vejen hjem er ikke anderledes. At komme hjem, uanset om du begynder at udføre husarbejde eller tage dig af børnene, slutter på samme måde - du vil sidde i sofaen i stuen foran tv'et. Og flyt derefter glat ind i soveværelset, så knoglerne hviler lidt mere.

En typisk arbejdende persons daglige rutine antyder, at du bruger det meste af dagen på at sidde og lægger en masse stress på dine ryg- og nakke muskler. Når vi vender tilbage til konklusionen, kan forskere sammenfatte: en stillesiddende livsstil dræber dig.

Billede
Billede

Efter deres mening er langvarig inaktivitet, selvom du nogle gange besøger gymnastiksalen, dårligt for dit helbred. Mens forskning stadig er foreløbig, tyder tidligere beviser på, at folk, der tilbringer det meste af deres dag med at sidde, er mere tilbøjelige til at opleve alvorlige problemer såsom fedme eller endda hjerteanfald.

Efter fire timer i siddende position begynder kroppen at sende “skadelige” signaler. De hormoner, der regulerer glukose- og fedtniveauer i kroppen, begynder at begrænse deres aktivitet. Alt dette fører til aflejring af fedt.

Selv de mennesker, der udøver fysisk træning fra tid til anden, er ikke fritaget for disse problemer, hvis de bruger resten af ​​tiden på at sidde i en stol eller på en stol. Eksperter anbefaler at alternere disse perioder.

En anden undersøgelse, der blev offentliggjort sidste år i Canada, bekræfter de svenske data. Under tilsyn af forskere var omkring 17.000 canadiere. Inaktive mennesker, der brugte det meste af deres tid på at sidde i en stol eller stol, oplevede større risici for døden af ​​forskellige sygdomme, der var direkte relateret til fysisk aktivitet sammenlignet med dem, der fastholdt den gode vane med at bevæge sig oftere. Selvom forskerne er kommet til nogle konklusioner, har de endnu ikke haft tid til at analysere nuancerne. Så selvom de er sikre på, at et stillesiddende billede er meget sundhedsskadeligt, kan de endnu ikke sige, hvor skadeligt det er.

For vores egen skyld bør siddepladser derfor afbrydes så ofte som muligt.

Billede
Billede

Selvom vi tilbringer hele dagen på kontoret, skal vi finde så mange grunde som muligt for at komme ud af stolen. For eksempel, hvis du vil tage en pause og fortælle din kollega en sjov historie, behøver du ikke gøre det elektronisk, men rejst dig op og går til hans kontor til fods. På denne måde kan du dræbe to fugle i én smag: du bevæger dig og styrker forholdet på arbejdspladsen.

Populær af emne.