Hvad Er Faren Ved At Hoppe På En Trampolin

Indholdsfortegnelse:

Hvad Er Faren Ved At Hoppe På En Trampolin
Hvad Er Faren Ved At Hoppe På En Trampolin

Video: Hvad Er Faren Ved At Hoppe På En Trampolin

Video: Hvad Er Faren Ved At Hoppe På En Trampolin
Video: NYT SHOW!!! Vi hopper gennem FYRVÆRKERI! 💥😱 2024, Kan
Anonim

Trampolinspring bliver mere og mere populært i dag ikke kun blandt børn, men også blandt voksne. Et sådant tidsfordriv er fantastisk til at lindre stress, forbedre humør og endda give sundhedsmæssige fordele. Ukorrekte handlinger på denne struktur kan dog føre til alvorlige kvæstelser, som skal tages i betragtning, når du køber den, især hvis der er børn i huset.

Hvad er faren ved at hoppe på en trampolin
Hvad er faren ved at hoppe på en trampolin

Fordele ved at hoppe på en trampolin

Spring på en trampolin er godt for dit hjerte-kar-system. I løbet af denne tid forbedres blodcirkulationen, og hjertet, lungerne og hjernen får mere ilt. Dette er grunden til, at sådanne aktiviteter også bidrager til mental ydeevne og forbedret hukommelse.

Derudover svarer 8 minutters non-stop spring til effektivitet til en tre kilometer løb, og 20 minutters trampolin træning erstatter en times intens aerobic. Når du hopper på en trampolin, styrkes musklerne i ben, hofter, mavemuskler og arme. Koordination af bevægelser forbedres, stress og dårligt humør forsvinder.

Fare for at hoppe på en trampolin

På trods af dets åbenlyse fordele betragtes trampolinøvelser som traumatiske. Forkert spring kan føre til forstuvninger, brud, forskydninger og andre skader, blandt hvilke skader på nakke, ryg og hoved er særligt farlige. I Amerika er antallet af hoppeskader for eksempel så højt, at American Academy of Pediatrics anbefaler at undgå brugen af en trampolin derhjemme og endda fortaler for at begrænse brugen af den i undervisningsinstitutioner.

Et forkert træk på en trampolin kan kaste en person på rammen eller endda til jorden, som et resultat af at han kan forblive lammet eller lammet hele livet. Trampolinen er især farlig for små børn og unge, der ofte prøver at lave salto i et spring eller gentage farlige tricks. Og streng forældrekontrol kan forhindre lidt, fordi det er usandsynligt, at det vil være muligt at reagere på springet og forhindre det i tide.

Sådan springer du på en trampolin

For at minimere risikoen for skader, mens du hopper på en trampolin, er det kun nødvendigt at købe en træner af høj kvalitet. For små børn er det generelt bedre at købe en oppustelig trampolin til børn, der ligner en lys oppustelig madras. Den har en sikker, elastisk overflade, der forhindrer babyer i at hoppe for højt.

Rammetrampolin er designet til ældre børn og voksne, det giver dig mulighed for at lave ret høje spring. Når du installerer en sådan trampolin, skal du under ingen omstændigheder glemme tilstedeværelsen af et net omkring det, hvilket reducerer risikoen for personskade. Men selv i dette tilfælde er det bedre at installere det i en hul, så kanterne på trampolinen er på jorden. Der bør ikke være sten, pinde, træer eller andre farlige genstande i nærheden.

Kun én person skal hoppe på en trampolin, ellers øges risikoen for personskade. For børn og unge, der har det sjovt, kræves obligatorisk kontrol, der forhindrer ethvert forsøg på farlige spring, lander på mave og ryg og udfører salto.

Anbefalede: