Sommer-olympiske Sportsgrene: Svømning

Sommer-olympiske Sportsgrene: Svømning
Sommer-olympiske Sportsgrene: Svømning

Video: Sommer-olympiske Sportsgrene: Svømning

Video: Guldfireren i Sydney - 2000 2022, December
Anonim

Svømning er blevet en masseaktivitet siden det 16. århundrede. Den første konkurrence blev afholdt i 1515 i Venedig. Ved begyndelsen af ​​det 18.-19. århundrede blev der oprettet svømmeskoler i flere europæiske lande. I 1896 blev mænds svømmekonkurrencer inkluderet i sommerprogrammet. Siden 1912 har kvinder også deltaget i konkurrencer i denne sport.

Sommer-olympiske sportsgrene: Svømning
Sommer-olympiske sportsgrene: Svømning

Konkurrencer begynder med indledende heats. De 24 bedste svømmere deler 8 personer op i 3 heats. I konkurrencen i en afstand af 400 m når de 8 bedste svømmere finalen, og i en afstand på 200 m afholdes en semifinale, hvor 16 personer deltager.

Start- og slutpunkterne hjælper med at identificere elektroniske sensorer på poolens vægge og piedestaler. Derfor beregnes tiden med en nøjagtighed på hundrededele af et sekund.

Det olympiske program inkluderer følgende stilarter: freestyle, brystslag, rygslag og sommerfugl.

Freestyle-svømmeturen, som også kaldes en crawl, finder sted i afstande på 50, 100, 200, 400 og 800 m. Derudover deltager mænd i konkurrencer i en afstand af 1,5 km. Under gennemsøgning er atletens overkrop konstant over vandoverfladen. En svømmer får lov til at nedsænke sig helt under vandet først ved start og drejning og derefter til en dybde på højst 15 m. Finishen anses for at være opnået, hvis svømmeren rører ved poolvæggen med mindst en hånd. Under svingen er det tilladt at skubbe af med dine fødder.

Når en atlet udfører på ryggen, kan hans ben være under vand. Han får lov til at gå under vandet i starten og vende sig til en dybde på ikke mere end 15 m. Svømningskonkurrencer i denne stil afholdes på afstande på 100 og 200 m.

Brystsvømningssvømmer løber også i en afstand på 100 og 200 m. I dette tilfælde er atleterne i en position nedad, deres ben er vandrette og bevæger sig synkront. Svømmere kan kun tage en lodret position en gang med hver fod. Når du drejer og efterbehandler, skal du røre ved poolvæggene med begge hænder. Hovedet kan være under eller over vand.

Sommerfuglestilen adskiller sig fra brystsvømning ved, at svømmeren hele tiden har brug for at svømme med forsiden nedad på vandoverfladen. Derudover skal armene bevæge sig fremad synkroniseret.

Til svømningskonkurrencer bruges en pool, hvis længde er 50 m, dybde på 3 m. Den er opdelt i 8 baner, der er markeret med linjer og nummereret. Vandtemperaturen varierer fra 25 til 27 grader.

Populær af emne.