Sommer-olympiske Sportsgrene: Springning

Sommer-olympiske Sportsgrene: Springning
Sommer-olympiske Sportsgrene: Springning

Video: Sommer-olympiske Sportsgrene: Springning

Video: Sommer-olympiske Sportsgrene: Springning
Video: Women's 3m Springboard Diving Final | Rio 2016 Replay 2024, April
Anonim

Spring spring stammer fra forhindringer og hestjagt, som var ekstremt populære i Europa i det 18. og 19. århundrede. I 50'erne af det XIX århundrede blev der på Paris Rytterudstilling arrangeret de første officielle konkurrencer for at overvinde forskellige forhindringer på hesteryg.

Sommer-olympiske sportsgrene: springning
Sommer-olympiske sportsgrene: springning

Disse konkurrencer blev gradvist omdannet til en separat form for hestesport, der hurtigt spredte sig i mange lande i Europa og Amerika. Fra den anden halvdel af det 19. århundrede blev sprangkonkurrencer afholdt i Belgien, Tyskland, USA og fra 1889 i det russiske imperium. Lidt senere dukkede sprang op på de britiske øer, hvor det stadig er en af de sværeste og mest hæderlige konkurrencer.

Rytterens hovedopgave i klassisk springhopping er at overvinde forhindringer, der er placeret på banen i en bestemt rækkefølge med et minimum antal strafpoint. Det mest almindelige straffesystem er 4 point for at bryde en hindring eller for at være ulydig med en hest, og for faldet af en rytter eller hest, rytter med en hest og 2 ulydighed, som regel tildeles en diskvalifikation. Rutens passage er begrænset af en klart fastlagt tidsfrist. Overskridelse af denne norm kan straffes med strafpoint, der tildeles for hvert savnet sekund.

Konkurrencer afholdes i en arena eller i et åbent indhegnet område på mindst 60 x 40 meter. Det moderne program for de olympiske lege inkluderer to typer sprangkonkurrencer: individuelt mesterskab til den store olympiske pris og holdkonkurrence om nationens pris.

For første gang blev springhippik inkluderet i programmet for de olympiske konkurrencer i 1900. Ved de olympiske lege II i Paris blev forhindringerne overvundet af ryttere fra Belgien, Italien og Frankrig. Show jumping blev ikke afholdt ved de næste to OL i 1904 og 1908.

Indtil 1952 var militære kavalerister førende i personlige og holdkonkurrencer i denne sport. Ved sommer-OL i Helsinki (1952) gik den første sejr til en civil - franskmanden Pierre d'Oriola. Fire år senere blev Engelskkvinden Patricia Smith den første kvinde til at modtage en bronzemedalje i et holdspringsbegivenhed. I den olympiske bevægelses historie har der været tidspunkter, hvor der ikke har været nogen vindere i holdkonkurrencer. Så i 1932 i Los Angeles var testene så vanskelige, at ingen af holdene formåede at nå målstregen.

Siden 1956 har Tyskland været den anerkendte leder inden for springning og vundet tre på hinanden følgende guldmedaljer i holdbegivenheden. Den tyske Hans Gunter Winkler blev olympisk mester fem gange og modtog hold eller personlig guld. I de seneste årtier hævder Tyskland igen at være den absolutte leder.

Vores sprangkonkurrenter har kun vist et strålende resultat ved OL en gang. På XXII-spillene i Moskva vandt sovjetiske atleter holdguld og personligt sølv.

Anbefalede: