Sommer-olympiske Sportsgrene: Springning

Sommer-olympiske Sportsgrene: Springning
Sommer-olympiske Sportsgrene: Springning

Video: Sommer-olympiske Sportsgrene: Springning

Video: Women's 3m Springboard Diving Final | Rio 2016 Replay 2022, November
Anonim

Spring spring stammer fra forhindringer og hestjagt, som var ekstremt populære i Europa i det 18. og 19. århundrede. I 50'erne af det XIX århundrede blev der på Paris Rytterudstilling arrangeret de første officielle konkurrencer for at overvinde forskellige forhindringer på hesteryg.

Sommer-olympiske sportsgrene: springning
Sommer-olympiske sportsgrene: springning

Disse konkurrencer blev gradvist omdannet til en separat form for hestesport, der hurtigt spredte sig i mange lande i Europa og Amerika. Fra den anden halvdel af det 19. århundrede blev sprangkonkurrencer afholdt i Belgien, Tyskland, USA og fra 1889 i det russiske imperium. Lidt senere dukkede sprang op på de britiske øer, hvor det stadig er en af ​​de sværeste og mest hæderlige konkurrencer.

Rytterens hovedopgave i klassisk springhopping er at overvinde forhindringer, der er placeret på banen i en bestemt rækkefølge med et minimum antal strafpoint. Det mest almindelige straffesystem er 4 point for at bryde en hindring eller for at være ulydig med en hest, og for faldet af en rytter eller hest, rytter med en hest og 2 ulydighed, som regel tildeles en diskvalifikation. Rutens passage er begrænset af en klart fastlagt tidsfrist. Overskridelse af denne norm kan straffes med strafpoint, der tildeles for hvert savnet sekund.

Konkurrencer afholdes i en arena eller i et åbent indhegnet område på mindst 60 x 40 meter. Det moderne program for de olympiske lege inkluderer to typer sprangkonkurrencer: individuelt mesterskab til den store olympiske pris og holdkonkurrence om nationens pris.

For første gang blev springhippik inkluderet i programmet for de olympiske konkurrencer i 1900. Ved de olympiske lege II i Paris blev forhindringerne overvundet af ryttere fra Belgien, Italien og Frankrig. Show jumping blev ikke afholdt ved de næste to OL i 1904 og 1908.

Indtil 1952 var militære kavalerister førende i personlige og holdkonkurrencer i denne sport. Ved sommer-OL i Helsinki (1952) gik den første sejr til en civil - franskmanden Pierre d'Oriola. Fire år senere blev Engelskkvinden Patricia Smith den første kvinde til at modtage en bronzemedalje i et holdspringsbegivenhed. I den olympiske bevægelses historie har der været tidspunkter, hvor der ikke har været nogen vindere i holdkonkurrencer. Så i 1932 i Los Angeles var testene så vanskelige, at ingen af ​​holdene formåede at nå målstregen.

Siden 1956 har Tyskland været den anerkendte leder inden for springning og vundet tre på hinanden følgende guldmedaljer i holdbegivenheden. Den tyske Hans Gunter Winkler blev olympisk mester fem gange og modtog hold eller personlig guld. I de seneste årtier hævder Tyskland igen at være den absolutte leder.

Vores sprangkonkurrenter har kun vist et strålende resultat ved OL en gang. På XXII-spillene i Moskva vandt sovjetiske atleter holdguld og personligt sølv.

Populær af emne.