Sådan Vælges Skiudstyr

Indholdsfortegnelse:

Sådan Vælges Skiudstyr
Sådan Vælges Skiudstyr

Video: Sådan Vælges Skiudstyr

Video: Sådan Vælges Skiudstyr
Video: The 101: How to Buy Skis 2023, Oktober
Anonim

Det er tid til at blive aktiv og tilbringe din ferie på skråningerne af de snedækkede toppe og lære at stå på ski. Hvis du beslutter dig for alvorligt at deltage i alpint skiløb, vil du først og fremmest have et spørgsmål om valget af ski og udstyr samt tilbehør.

Sådan vælges skiudstyr
Sådan vælges skiudstyr

Instruktioner

Trin 1

Det vigtigste er at vælge de rigtige ski for stivhed og højde. De tekniske egenskaber ved ski inkluderer torsionsstivhed, skiradius, afbøjningsstivhed og størrelse. Den passende størrelse og radius hjælper begyndere med at lære det grundlæggende i skiløb. For hårde ski tilgiver normalt ikke fejl, men øger kun risikoen for skade. Deres længde skal være fem til ti centimeter højere end din højde (du kan være lidt mindre, men det anbefales ikke længere at tage ski). Bredden på ski spiller en lige så vigtig rolle: jo bredere det er, jo mere stabil vil det opføre sig i sneens tykkelse. Jo smallere ski, jo mere selvsikker vil du føle på iskolde stier og hårde skråninger.

Trin 2

Sammen med skiløb, køb bindinger, vælg et godt selskab og farve. Befæstelseselementernes pålidelighed afhænger helt af fjederens stivhed i dem. Vælg hårdhedsskalaen efter din egen vægt. Skimp ikke på bindinger, de skal løsne skiene i tide under et fald (for ikke at skade dine ben) og modstå belastningen ved høje hastigheder.

Trin 3

Det næste nødvendige element i alpint skiløb er stænger, de skal vælges i overensstemmelse med din højde. Så stå op til din fulde højde og tag dine skistave i dine hænder, læn dig på dem. Hvis albueleddet er bøjet i en 90 graders vinkel, er disse pinde ideelle i længden.

Trin 4

I alpint skiløb bruges støvler af forskellig stivhed. Bløde støvler er velegnede til amatørsport, og hårde støvler er velegnede til professionelle. Køb ikke støvler afslappet eller på flugt. Tag sportssko på, og placer din fod komfortabelt, fastgør alle klip og sid, hopp, gå, bare vrid dine tæer. Forfølg ikke farve til en jumpsuit eller jakke, køb kun behagelige sko. Den korrekte størrelse er let at bestemme ved at måle foden i bredde og længde (i mange butikker er der specielle stativer med en skala til dette).

Trin 5

Tag en hjelm meget alvorligt, fordi den kan redde dit liv i tilfælde af et mislykket fald. Hjelmen kan vælges i form og farve, det vigtigste er, at den sidder tæt og godt på hovedet (den skal ikke dingle, men den skal ikke lægge pres på ørerne, vælg den gyldne middelvej). Hvis du allerede har briller i dit arsenal, så tag dem med dig for at vælge gyllen i henhold til deres størrelse og form. Hjelmen skal være tilstrækkelig ventileret, det er bedre, hvis den har en speciel afbryder til justering af luften.

Trin 6

Der er to typer alpintøj: heldragter eller en isoleret dragt bestående af bukser og en jakke. Det tilrådes at købe en todelt dragt, den er mere funktionel. Bukserne kan bruges til anden vintersport, og jakken kan bæres i hverdagen, ikke kun på ferie. Spar ikke penge på tøj, det er bedre at købe en god ting lavet af moderne materialer. Komforten ved skiløb vil afhænge af dette. Moderne materialer bliver ikke våde eller blæst ud, de er godt ventilerede indefra, hvilket betyder at du ikke fryser eller sveder.

Anbefalede: