Sådan Smøres Ski

Indholdsfortegnelse:

Sådan Smøres Ski
Sådan Smøres Ski

Video: Sådan Smøres Ski

Video: Sådan Smøres Ski
Video: Swix F4 Universal Мазь скольжения - отзыв 2023, Oktober
Anonim

Med vintersæsonen begynder hver skiløber at forberede sig på den kommende skiløb og mestre nye skiløjper. For at ski ikke svigter i det mest afgørende øjeblik, har de brug for ordentlig pleje. Hvordan og hvordan skal du smøre skiens glideflade?

Sådan smøres ski
Sådan smøres ski

Skismøring

Alle skismøremidler er opdelt i grebsalver og paraffinglidesalver. Gribesalven skal påføres en ren, tør skioverflade ved stuetemperatur. Faste salver skal påføres i tynde lag, hver gnides separat. Efter denne manipulation skal ski køles i tyve minutter ved en temperatur på -10 og en halv time ved en højere temperatur. Det sidste lag hårde salver påføres normalt udendørs.

De mest populære og mest populære skismøremidler er finske, norske og italienske salver.

I tilfælde af sne eller frysende temperaturer skal ski-udstrygningen påføres udendørs og vente på, at den er kølet ned i en halv time. Hvis der kommer fugt ind i smøremidlet, kan det fryse, så før salven påføres, skal du varme det lidt op og stå på en bestemt afstand. Hvis skiene glider, skal du lægge et ekstra lag smøremiddel på dem, og hvis de ikke kører godt, skal du smøre dem med solid salve.

Regler for skismøring

Når du smører træ- eller plastski med paraffin, skal du påføre det på bag- og frontfladerne og påføre holdesalven i midten. Den smeltede paraffinvoks dækker skiene med dråber, som derefter glattes ud med et strygejern og afkøles i femten til tyve minutter. Den resterende paraffinvoks fjernes fra glidefladen med en speciel skraber, og selve overfladen behandles med nylonstof fra tå til hæl.

Når du udjævner smeltet paraffindråber med et jern, skal du sørge for, at de ikke ryger - for dette behøver jernet ikke at blive opvarmet til mere end 150 grader.

Smøremiddel til acceleration påføres skiene udendørs, bogstaveligt talt to til tre minutter før start. Hvis sneen er løs, kan du bruge rifling, og for at forbedre grebet skal skydeoverfladen rengøres og behandles med en smaragsklud, derefter smøres med en speciel salve og glattes med et varmt jern. Derefter skal ski afkøles. Ved skiløb på hård sne skal ski smøres med jord, som påføres holdefladen, smeltes med et jern og afkøles udenfor. En halvfast salve påføres oven på jorden (i tynde lag). Når man behandler ski med flydende salve, skal det presses ud af røret og påføres glidefladen med to centimeter mellemrum, hvor salven nivelleres med en skraber ved stuetemperatur.

Anbefalede: