Hvordan Går Volleyballkampen?

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Går Volleyballkampen?
Hvordan Går Volleyballkampen?

Video: Hvordan Går Volleyballkampen?

Video: "Czy mogę mówić po polsku?", czyli jak Vital Heynen porwał publiczność 2022, December
Anonim

Volleyball er et aktivt holdboldspil, der er sjovt at spille både i gymnastiksalen og i ethvert åbent område, hvor du kan strække nettet. De grundlæggende regler i dette spil blev dannet tættere på 1925.

Hvordan går volleyballkampen?
Hvordan går volleyballkampen?

Instruktioner

Trin 1

Vælg et jævnt rum, der måler 18x9 m, stræk et net over det på 2,43 m for mænd og 2,24 m for kvinder. Spillet kan deltage fra 6 til 14 personer i hvert hold. Retten til første servering bestemmes af uafgjort. Bolden kastes over nettet, indtil den berører modstanderens felt, eller indtil en af ​​spillerne foretager en fejlagtig berøring af bolden. Et point tildeles det vindende hold til sejr i hvert rally. Når retten til at tjene går fra et hold til et andet, byttes spillerne på banen med uret.

Trin 2

Serveringen udføres bag feltets bageste linje. Det betyder ikke noget, om du hopper bolden eller ej, det vigtigste er ikke at træde over linjen. Bolden kan røre ved nettet, men ikke antennerne eller deres mentale forlængelse. Ellers forsvares pointen af ​​modstanderen. Sørg for, at bolden ikke flyver ud af banen, ellers går punktet til det modtagende hold. Hvis tjenesten udføres af den samme spiller to gange i træk, skifter de andre deltagere i spillet ikke plads. Der gives 8 sekunder til at servere bolden.

Trin 3

Volleyball er et tre-touch-spil, dvs. medlemmerne af det modtagende hold kan kun give bolden til hinanden på deres territorium tre gange. Bolden kan rammes eller "reddes" af nogen del af kroppen, men under ingen omstændigheder skal den forsinkes. Blokerende strejker er ikke inkluderet i begrebet "tre hånd". De udføres af spillerne på første linje, som er placeret direkte på nettet. Som oftest accepteres tjenesten af ​​bageste spillere. Under rallyet er det forbudt at komme ind på modstanderens spilleregler.

Trin 4

Hvert hold har en libero-spiller, der altid er på baglinjen. Han har en T-shirt, der kontrasterer i farve med tøjet fra de andre medlemmer af hans hold. Denne spillers opgave er at acceptere modstanderens angrebsslag og hopper fra blokslag. Men han har ingen ret til at tjene, deltage i forkyndelsen eller blokere. Libero kan erstatte enhver back row player. I de seneste regelændringer fra 2009 bemærkes det, at holdet i officielle internationale konkurrencer skal omfatte 14 spillere, hvoraf 2 er liberos.

Trin 5

Vinderen er det hold, der vinder 3 spil, som fortsætter til 25 point. Det femte spil spilles op til 15 point. Efter hvert spil bevæger holdene sig til modstanderens felt. I hvert spil, efter 8 og 16 point, går holdene til en teknisk pause på 60 sekunder. Træneren kan bede om en time-out to gange (30 sekunder) i løbet af et sæt og foretage op til 6 udskiftninger.

Populær af emne.