Hvad Er Dobbelt-dobbelt I Basketball

Indholdsfortegnelse:

Hvad Er Dobbelt-dobbelt I Basketball
Hvad Er Dobbelt-dobbelt I Basketball

Video: Hvad Er Dobbelt-dobbelt I Basketball

Video: Hvad Er Dobbelt-dobbelt I Basketball
Video: A debut double double Fire 2023, Marts
Anonim

Double-double er et af basketballtermerne, der afspejler en spillers kvaliteter. Nogle gange bliver spillere bedømt efter antallet af dobbelt-double pr. Sæson, fordi jo mere en spiller har lavet, jo mere alsidig er han.

Hvad er double-double i basketball
Hvad er double-double i basketball

Begrebet "dobbelt-dobbelt"

Dobbelt-dobbelt er et basketballudtryk, der betyder, at en spiller scorede mindst ti point i en kamp i to indikatorer, det vil sige et tocifret tal. Indikatorer kan optjenes point, aflytning, blokskud, det vil sige blokering af modstanderens kast, effektive rebounds og assists. For eksempel udgør 15 blokskud og 11 point en dobbelt-dobbelt.

Dobbelt-dobbelt er et meget almindeligt fænomen, der altid kan høres i radio og tv fra kommentatorer og i slutningen af kampen. I historien om NBA-basketball er lederne i antallet af dobbelt-double Utah Jazz-spillere John Stockton og Karl Malone. Den tidligere lavet 709 point-hjælper i 1985-1986 sæsonen, og sidstnævnte gjorde 811 kombinationer af punkter-rebounds.

Dette er dog ikke alt. Der er begrebet "Triple-double" og "Quadruple-double", som er mindre almindelige, men også taget i betragtning.

Triple-double

Triple-double betyder, at spilleren allerede har scoret et tocifret antal point i tre indikatorer. Udtrykket blev først brugt i NBA for Magic Johnson, rekordindehaveren i slutspillet.

Triple-double er en indikator for de alsidige kvaliteter hos en spiller. Det sværeste er at lave en tocifret antal point i aflytninger, den absolutte rekord på, der er kun 11 point. Og derefter blev der kun registreret 19 sager efter 1973. Blokskud er også sjældne i NBA - 130 tilfælde på 36 år.

Den sværeste tredobbelte dobbelt blev lavet af Alvin Robertson i 1986 i et rebound-pass-stjæle mønster.

Firdobbelt-dobbelt

En basketballspiller scorer et tocifret antal point i 4 indikatorer og laver en firdobbelt-dobbelt. Dette fænomen er meget sjældent og tjener som en indikator for spillerens utrolige talenter.

Quadruple-double blev mulig først efter 1973, da der blev taget højde for aflytning og blokskud. Siden da er der kun registreret 4 firdobler. De blev lavet af Nate Thurmond, Alvin Robertson, Hakim Olajuvon, David Robinson.

Derudover kendes der yderligere otte tilfælde, hvor 1 punkt på indikatoren ikke var nok før den eftertragtede firdobbelt-dobbelt.

Det er meget vanskeligt at gøre en firedobbelt dobbelt i ikke-NBA turneringer, fordi NBA varer 48 minutter, mens andre turneringer er kun 40 minutter lang. Imidlertid er lignende tilfælde kendt både blandt vores spillere og spillere fra andre lande i ungdomsligaer.

Indtil videre er der ingen næste skridt efter firedobbelt dobbelt, men måske i fremtiden en af de udestående spillere vil gøre fire indikatorer tocifret og udtrykket vil blive vist.

Populær af emne.