Hvem Opfandt Basketball

Indholdsfortegnelse:

Hvem Opfandt Basketball
Hvem Opfandt Basketball

Video: Hvem Opfandt Basketball

Video: Hvem Opfandt Basketball
Video: Soviet Basketball Team 1982 in US TV series One Day at a Time +subtitles 2023, Marts
Anonim

Basketball er et af de mest populære sportsspil i verden. US National Basketball Association-spillere er bogstaveligt talt verdensstjerner. På samme tid er der gået lidt mere end hundrede og tyve år siden basketballens opfindelse.

Hvem opfandt basketball
Hvem opfandt basketball

Hvordan basketball blev opfundet

Opfindelsen af forløberen for moderne basketball blev fremmet af den kolde vinter 1891 i den amerikanske delstat Massachusetts. Studerende ved Springfield College i Christian Youth Association blev tvunget til at træne i gymnastiksalen.

På det tidspunkt var den eneste type indendørssport gymnastik, som hurtigt kede unge mennesker. Ønsker at opveje sine anklager, lærer kroppsuddannelse og anatomi James Naismith et boldspil, der passer til et lille rum. Han tog et par ferskenkurve og bandt dem i modsatte ender af balkonen, der løb over hele gymnastiksalen.

Derefter delte Naismith gruppen i to hold på ni hver og tilbød dem en konkurrence, der bestod af at kaste bolde i modstandernes kurv. Således fandt James Naismith ikke kun en interessant beskæftigelse for sine studerende, men også indskrevet sit navn i verdenssportens historie. Den første basketballkamp fandt sted den 21. december 1891.

I 1936 blev basketball inkluderet i sommer-OL, der blev afholdt i Berlin. James Naismith var også til stede ved åbningen af spillet.

Spiludvikling

Basketballreglerne blev offentliggjort af Naismith i 1892 i en avis udgivet af Springfield College. I samme år dukkede en bog op med spillereglerne, som har gennemgået betydelige ændringer til dato. Der var kun tretten point i Naismiths regler for bevægelse på banen, metoder til at kaste bolden, princippet om at score, samt at bestemme overtrædelser og straffe for dem. I henhold til disse regler kunne spillerne for eksempel slet ikke bevæge sig med bolden, men blev tvunget til at give den til deres teammedlemmer fra deres sted.

Mange basketballregler har ændret sig, men ikke ringernes højde. Ligesom hundrede og tyve år siden ligger de i en højde på 3 meter 5 centimeter fra gulvet. Det var nøjagtigt afstanden fra gymnastiksalen i Springfield til siden af altanen.

De første professionelle basketballhold dukkede op i det tidlige 20. århundrede i USA, men problemet var manglen på en central organisation, der ville forbedre reglerne, promovere spillet og træne dommere. Det første forsøg på at oprette en sådan forening blev foretaget tilbage i 1898, men denne forening varede ikke længe.

Først i 1937 blev National Basketball League oprettet, forenet i 1949 med Basketball Association of America, som et resultat af hvilket den verdensberømte NBA blev oprettet - National Basketball Association, som mange basketballspillere på planeten drømmer om at komme ind i.

Populær af emne.