Hvem Og Hvornår Opfandt Navnene På Slagene I Boksning

Indholdsfortegnelse:

Hvem Og Hvornår Opfandt Navnene På Slagene I Boksning
Hvem Og Hvornår Opfandt Navnene På Slagene I Boksning

Video: Hvem Og Hvornår Opfandt Navnene På Slagene I Boksning

Video: Hvem Og Hvornår Opfandt Navnene På Slagene I Boksning
Video: Diskution over hvem der bedst til at Boksning :) 2023, November
Anonim

Boksning er en sport, der er meget mere værdsat af mænd end kvinder. Navnene på de slag, som atleter leverer til hinanden, er undertiden intuitive selv for en uerfaren seer. Men oftere for at finde ud af det er du nødt til at studere mindst de grundlæggende begreber boksning.

Hvem og hvornår opfandt navnene på slagene i boksning
Hvem og hvornår opfandt navnene på slagene i boksning

Det er ingen hemmelighed, at mange mennesker nyder at se en spændende handling kaldet boksning.

Regelmæssigt hørte navne - krog, store bogstaver og andre - er slags slag, og for fuldt ud at forstå nuancerne i denne sport ville det være rart at stifte bekendtskab med dem.

En virkelig maskulin sport kan ikke efterlade ligeglade ikke kun fagfolk, men også dem, der ved et uheld tændte en sportskanal på deres tv. Det ser ud til, at selve processen er ret enkel, da slag kun kan anvendes med hænder, kan ikke-professionelle ikke engang se forskellen i angrebs- eller forsvarsmetoderne. Dette er dog ikke tilfældet.

Typer af slag

Afhængigt af anvendelsesområdet skelnes der mellem forskellige slags slag:

- slag mod hovedet

- lige linjer;

- tværgående;

- store bogstaver;

- slag mod kroppen.

Hvis alt er klart med streger, der indikerer retningen, kan nogle ukendte ord være vildledende, selvom de faktisk er almindelig translitteration fra engelsk.

Som du ved, optrådte boksning i Storbritannien tilbage i århundredet før sidst, og derfor var det i dette land, at terminologien blev opfundet, som de nu ville sige - "professionel slang". Dens geografi voksede gradvist, nu på ethvert kontinent kan du finde bokseligaer på forskellige niveauer såvel som at høre til et bestemt land, for eksempel thailandsk boksning. Uanset nationaliteten af deltagerne i kampen, og i hvilket land konkurrencen afholdes, forbliver de professionelle navne stadig de samme.

Oprindelsen af navnene på slag i boksning

De højeste navne høres altid, men ikke alle kender rækkefølgen af deres ansøgning, og hvad de betyder, selvom alt i virkeligheden viser sig at være ikke så svært:

Uppercut - navnet kommer fra den engelske uppercut, som kan oversættes som "hugge nedenfra" og betyder et baghåndsangreb med en knytnæve langs den indre bane, med knytnæven drejet mod sig selv. Dette slag, ligesom navnet, kommer fra traditionel engelsk boksning.

Gynge er et sideslag, navnet kommer fra det engelske udsagnsord, det vil sige et slag fra siden og fra lang afstand. Det henviser også til traditionel engelsk boksning og bruges hovedsageligt der.

Jab - navnet kommer fra det engelske ord jab, hvilket betyder et pludseligt slag, jab, er et af de største slag, der bruges i moderne boksning.

Krog - navnet kommer fra den engelske krog, hvilket betyder krog, da det påføres med en hånd bøjet i albuen, nogle gange kan det russiske navn også bruges.

Ud over disse grundlæggende er der også mange hjælpeteknikker, der kan være typiske for individuelle atleter, de gør boksning endnu mere levende og spektakulær.

Dempsey's strejke, der også kaldes "solen", ligner en rotation af kroppen langs nummeret 8's bane, dets betydning er samtidig beskyttelse mod fjendens strejker og angreb. Dens forfatter er bokser Jack Dempsey.

Anbefalede: