Verdensmesterskab Om Fodbold: Resultaterne Af Den Ottende Kampdag

Det mest forventede møde på den ottende kampdag ved verdensmesterskabet i Brasilien var kampen mellem landsholdet i Uruguay og England. Ud over disse fremragende hold kom de nationale hold i Colombia, Côte d'Ivoire, Japan og Grækenland ind på stadionfelterne i Brasilien den 19. juni.

Verdensmesterskab 2014 om fodbold: resultaterne af den ottende kampdag

Dagens første kamp fandt sted i hovedstaden i Brasilien. Lederne for gruppe C, landsholdene i Colombia og Elfenbenskysten, deltog i kampen. Første halvleg var målløs. Der var spænding i arenaen opkaldt efter den store angriber Garrinchi. Indtrykket var, at spillerne havde vægte på deres fødder - udviklingen af begivenheder var uhindret. Anden halvdel glædede seeren med mål. Først scorede colombianerne to gange, hvorefter de sydamerikanske tilskuere roede sig ned og forventede en simpel afslutning på mødet. Gervinho formåede dog at vinde et mål tilbage. I de resterende 15 minutter forsøgte de afrikanske spillere at score mere, men dette skete ikke. Det colombianske landshold scorede yderligere tre point og ledede alene kvartetten C af verdensmesterskabet.

Mødet mellem Uruguay og England var midtpunktet i kampene den 19. juni. Begge hold tabte deres åbningskampe i turneringen, så anden runde-kamp i gruppe D var af stor betydning. Mødets helt var Luis Suarez, der scorede to mål mod fodboldens forfædre. Antihelt er Wayne Rooney, der skønt han scorede et mål, men gik glip af yderligere to store chancer for at fange det sydamerikanske mål. Først tog uruguayanerne føringen, men så kæmpede England for at vinde tilbage. I de sidste ti minutter scorede Suarez dog et dobbelt og bragte den endelige sejr til Uruguay med en score på 2 - 1. Nu har sydamerikanerne fanget landsholdene i Italien og Costa Rica, men sidstnævnte har et spil med hinanden i reserve. Situationen i gruppe D er endnu mere forvirrende.

Dagens sidste kamp var spillet i Natal mellem Japan og Grækenland. Denne kamp blev den kedeligste på den ottende kampdag. Den endelige score 0 - 0 afspejler hovedindholdet i mødet. Der var ikke mange farlige øjeblikke, men japanerne var stadig tættere på sejren. Disse hold repræsenterer gruppe C ved verdensmesterskabet. Nu, efter to runder, ledes bordet i denne kvartet af colombianerne med seks point, ivorianerne har tre point, og japanerne og grækerne har et point hver. Holdene skal spille endnu en kamp i gruppen.