De Mest Legendariske Atleter

Indholdsfortegnelse:

De Mest Legendariske Atleter
De Mest Legendariske Atleter

Video: De Mest Legendariske Atleter

Video: De Mest Legendariske Atleter
Video: DE MEST LEGENDARISKE INDSKIFTNINGER I FODBOLDHISTORIEN! 2024, Kan
Anonim

Selv dem, der er langt fra sport, har mange gange hørt navnene på legendariske atleter. De leverede et kæmpe bidrag til udviklingen af sportskulturen, og deres aktiviteter er ikke glemt i årtier.

Pele - legenden om fodbold
Pele - legenden om fodbold

Muhammad Ali - legendarisk bokser

I løbet af sine skoleår kunne Cassius Clay ikke lide at kæmpe. Han kom til boksning kun fordi han ønskede at lære en lektion for huligangerne, der stjal hans cykel. Den unge og dristige fyr viste imidlertid bemærkelsesværdig succes, idet han kom ind i ringen og besejrede den ene berømte bokser efter den anden.

Clays succes var overvældende - han blev en fem-gangs årets bokser, årtidsbokser og endda århundredets atlet. I 1964 konverterede bokseren til islam og skiftede navn. I dag er han bedre kendt som Mohammed Ali.

Efter at have afsluttet sin sportskarriere begyndte Ali velgørenhedsarbejde. Imidlertid gjorde den grusomme sportsfortid sig selv - bokseren blev diagnosticeret med Parkinsons sygdom, hans ben begyndte at svigte, hans hænder ryste, tale og hørelse var nedsat. Ali bekæmper sygdommen den dag i dag.

Mohammed Ali har tilnavnet "The Greatest". Så han kaldte sig selv.

Pele - legenden om fodbold

Edson Arantes do Nascimento, bedre kendt som Pele, var søn af en fodboldspiller. Han spillede i ungdomsholdet i sin hjemby, hvor træneren straks bemærkede hans hastighed og fingerfærdighed og inviterede ham derefter til en lidt kendt, men professionel klub for at se. Derefter begyndte Peles karriere skarpt.

Han scorede et mål i sin første kamp og blev i de efterfølgende år ofte tildelt titlen topscorer. Berømte brasilianske klubber henledte opmærksomheden på den talentfulde unge mand, og snart spillede Pele allerede på landsholdet. Atleten blev den yngste verdensmester i fodbold - på det tidspunkt var han kun 17 år gammel.

Senere vandt han titlen to gange mere, og denne rekord er endnu ikke brudt. Nu er Pele engageret i sociale aktiviteter såvel som forretning. Han ejer det berømte Cafe Pele-kaffemærke.

Pele kom fra en meget fattig familie, og hans karriere er blevet en af de mest triumferende i sportsverdenen.

Michael Jordan

Navnet på denne basketballspiller er længe blevet et kendt navn. Det er ikke overraskende, fordi højden af Flying Jordan er næsten 2 meter. Forresten havde Michaels forældre en gennemsnitlig kropsbygning, og den fremtidige basketballspiller selv var også kort i starten, og ingen forventede en fantastisk sportskarriere fra ham.

Efter at have spillet basketball blev Jordan imidlertid forelsket i sporten. Han trænede meget, hoppede ofte og spiste godt. Dette gjorde det muligt for Michael at vokse op og komme på skoleteamet. Gradvist begyndte Jordan at gøre ekstraordinære fremskridt, og da han allerede spillede på universitetsholdet kom han ind i det amerikanske landshold.

Atleten blev forelsket i fansen for hans imponerende legemåde, springevne og let passering. Han har optrådt på magasinomslag og i reklamevideoer, og Nike har endda givet ham kontrakt til at reklamere for sneakers. Jordan arbejder nu. Han ejer også sit eget basketballhold.

Anbefalede: