FIFA World Cup: Hvordan Spanien Tabte Til Chile

Den 19. juni, i dagens anden kamp på det berømte stadion i Rio de Janeiro "Maracana", fandt den afgørende kamp for det spanske landshold om fortsættelsen af kampen i verdensmesterskabet sted. Modstanderne for de nuværende verdensmestre var de usikre chilenere.

Ispania - Chili_

Det spanske landshold, der tabte åbningskampen for mesterskabet til Holland (1 - 5), havde ingen ret til at begå en fejl i duellen med chilenerne. Hovedtræner for det "røde raseri" foretog en række ændringer i holdets startopstilling. Især var der intet sted ved foden af den berømte midtbane Xavi. Spanierne havde brug for en sejr for at fortsætte kampen for at komme ud af gruppen.

Kampen begyndte med et farligt angreb fra sydamerikanerne, men der var ikke noget hurtigt mål. Spanierne reagerede med et gribende øjeblik, men målmanden reddet det chilenske landshold. I det 20. minut af mødet modtog de spanske spillere, efter at have mistet bolden i midten af banen, et hurtigt kontraangreb på deres eget mål, hvis resultat var bolden af Eduardo Vargas. Chiles landshold tog føringen, men på det tidspunkt så det ud til, at dette ikke gav sydamerikanerne noget.

Et par minutter senere ramte Diego Costa tæt på mål, men gik glip af målet. Og så fik Spanien det andet mål i deres eget net. I slutningen af første halvleg slog Alexis Sanchez et frispark, men Casillas blev reddet. Bolden sprang imidlertid til Chiles spiller Charles Arangis, der skød fra en tå til målet. Det var 44 minutter i halvdelen, og chilenerne tog føringen 2 - 0. Den første halvdel af mødet var slut.

I det andet spilsegment skyndte spanierne sig til at angribe. Busquets havde en stor chance, men det lykkedes ham ikke at ramme det næsten tomme mål fra få meter. Chilenerne tænkte derimod ikke engang på at angribe i første halvdel af anden halvdel, men holdt forsvaret. Det må indrømmes, at sydamerikanerne gjorde det. Spanien har ikke skabt så meget som sine fans ønsker.

Efter 70 minutter begyndte chilenerne at foretage sjældne modangreb. I en af dem kunne Mauricio Isla "dræbe" hele intriger. Juventus-spilleren var imidlertid ikke i stand til at gennemføre pasningen. Isla gled ind i tacklingen efter bolden og skød over det tomme hjørne af målet. Derefter fortsatte spanierne i smerte med at angribe, leverede langskud, men Chiles målmand Bravo tillod ikke bolden at krydse målstregen.

Den endelige score på 2 - 0 i Chiles favør giver spanierne mulighed for at begynde at pakke deres tasker og forberede sig på at flyve hjem. Sydamerikanerne indhenter hollænderne, og i kampen i tredje runde spiller de om førstepladsen i gruppe B. Indtil videre har Chile og Holland 6 point hver.