Hvordan Man Skelner Mellem Sambo Og Judo

Hvordan Man Skelner Mellem Sambo Og Judo
Hvordan Man Skelner Mellem Sambo Og Judo

Video: Hvordan Man Skelner Mellem Sambo Og Judo

Video: Hvordan Man Skelner Mellem Sambo Og Judo
Video: Jeg arbejder på Privatmuseet for de rige og berømte. Skrækhistorier. Rædsel. 2024, April
Anonim

Sambo og judo er meget ens, og en uerfaren observatør kan næppe skelne dem fra hinanden. Hvad er forskellen mellem disse to typer kampsport?

Hvordan man skelner sambo fra judo
Hvordan man skelner sambo fra judo

De vigtigste forskelle mellem sambo og judo:

1. Udseendet af atleter (uniform, udstyr)

I sambo antager uniformen tilstedeværelsen af en sambovka (en speciel jakke i rød eller blå), et bælte, korte shorts, brydere (visse sko), det er muligt at bruge en bandage (for at beskytte lysken fra alle deltagere), samt en bh og en lukket trikot til kvindelige atleter. I kampsambo suppleres en atletuniform med en beskyttende hjelm og handsker (pads).

I judo konkurrerer atleter barfodet. Beklædningsformen er judoga, den antager tilstedeværelsen af en jakke, bukser og et bælte i hvide eller blå farver.

2. Kommandoer givet af dommeren

I sambo gives kommandoer normalt på russisk (i vores land) eller med fløjter.

I judo gives alle kommandoer på japansk (hajime, ippon, waza-ari osv.).

3. Sambo er ikke en olympisk sport.

4. Essensen af sambo er at modstå modstanderens styrke, essensen i judo er at bukke under for modstanderen for at vinde.

Resten af forskellene er af meget specifik karakter og vil sandsynligvis være usynlige for den tilfældige observatør. Meget ofte, på grund af ligheden mellem teknikker og regler for brydning, konkurrerer mange atleter i hver af disse sportsgrene og opnår som regel gode resultater. Derfor skal du ikke blive overrasket, når nogle af dine velkendte sambister også viser sig at være en judoka.

Anbefalede: