Hvem Er Arrangør Af Tour De France Internationale Cykelløb?

Hvem Er Arrangør Af Tour De France Internationale Cykelløb?
Hvem Er Arrangør Af Tour De France Internationale Cykelløb?

Video: Hvem Er Arrangør Af Tour De France Internationale Cykelløb?

Video: Hvem Er Arrangør Af Tour De France Internationale Cykelløb?
Video: Spectator Causes Entire Peloton To Crash At Tour de France 2024, April
Anonim

Det internationale landevejscykelløb "Tour de France" (Le Tour de France) afholdes for 99. gang i år. Ifølge den etablerede tradition finder det sted midt på sommeren - i juli - og tiltrækker de mest magtfulde repræsentanter for denne sport. Løbet involverer professionelle cyklister, der er opdelt i hold, og de scorede point i flerdagskonkurrencen beregnes både i individuelle og holdbegivenheder.

Hvem er arrangør af Tour de France internationale cykelløb?
Hvem er arrangør af Tour de France internationale cykelløb?

Den første Tour de France-konkurrence blev organiseret i 1903 som et reklameprojekt for den parisiske avis L'Auto. Idéens forfatter var journalisten for denne udgave Geo Lefebvre, og hovedarrangøren af cykelløbet var redaktør og medstifter af avisen Henri Degrange. Den nye konkurrence var et svar på et lignende træk fra konkurrenter, der sponsorerede to lignende cykelture. "Tour de France" i det første år bragte arrangørerne en kæmpe succes - kun antallet af faste abonnenter på publikationen under løbet er steget to og en halv gang. En sådan opsving i salget skete derefter under cykelløbet i hvert efterfølgende år og toppede om sommeren et af de sidste førkrigsår - 1933. Derefter solgte arrangørerne i gennemsnit 854 tusind eksemplarer af deres avis om dagen.

Efter 2. verdenskrig oprettede L'Auto-journalisterne en ny sportsavis, L'Equipe, som i dag er blevet en af de førende nationale dagblade. Det er en del af Editions Philippe Amaury mediebedrift, hvoraf en division, Amaury Sport Organization, arrangerer forskellige store sportsbegivenheder, herunder det berømte Paris-Dakar marathon-rally. Tour-de-France Society-afdelingen har ansvaret for det årlige racerløb, der modtog det uofficielle navn "Big Loop" i denne afdeling af bedriften.

Det moderne cykelløb "Tour de France" består af en "prolog" og tyve etaper, som hver har en konkurrencedag. I år begynder konkurrencen den 30. juni og udover fransk territorium finder den sted i Belgien og Schweiz. Den samlede længde af etaper er 3479 km. Ud over vinderen i holdet og individuelle begivenheder vil de bedste blandt de unge - op til 25 år - kørere, lederen af bjergetaperne og den bedste sprinter i cykelløbet blive bestemt.

Anbefalede: