Sådan Træner Du I Løbet Af Din Menstruation

Indholdsfortegnelse:

Sådan Træner Du I Løbet Af Din Menstruation
Sådan Træner Du I Løbet Af Din Menstruation

Video: Sådan Træner Du I Løbet Af Din Menstruation

Video: Sådan Træner Du I Løbet Af Din Menstruation
Video: Løb 5 km - Sådan træner du dig op til din første 5 km løbetur 2024, Kan
Anonim

Når alt er irriterende, bliver chokolade en uundværlig ven, mavesmerter, rygsmerter, skiftevis vil du græde og grine uden nogen åbenbar grund, der kan kun være en dom: menstruation kommer snart. Det ser ud til, hvad er fordelene ved denne forfærdelige PMS? Som det viste sig, er det på dette tidspunkt, at udholdenhed er på sit højeste. Jeg spekulerer på, hvorfor det er sådan?

Sådan træner du i løbet af din menstruation
Sådan træner du i løbet af din menstruation

Det er ingen hemmelighed, at næsten alle ændringer (både gode og dårlige), der sker i vores krop, på en eller anden måde er relateret til hormonelle niveauer. Det er ret logisk, at udsving i hormoner gennem menstruationscyklussen også øger eller mindsker effektiviteten af træning i fitnessrummet. Derfor er det så vigtigt for kvinder, der fører en aktiv livsstil, at planlægge deres træningsproces, styret præcist af deres individuelle menstruationscyklus. Dette øger afkastet på hver træning betydeligt og spilder ikke et minut.

Det foreslås at tage en gennemsnitlig menstruationscyklus på 28 dage som basis, men du kan beregne varigheden af hver fase individuelt for dig selv.

Fase I: dag 1-13

Den bedste tid til strømbelastning. De første to uger af cyklussen - fasen med lave hormonniveauer, når en kvinde er mest "som en mand.", er det tid til at indstille en ny personlig rekord.

Fase II: dag 14-20

Det er omkring dette tidspunkt, hvor ægløsning forekommer. Udholdenhed falder kraftigt, sundheden forværres. Kvinder bliver meget følsomme over for de mindste ændringer i hormonniveauet, føler sig døsige og oppustede. Som regel varer denne tilstand et par dage og falder nøjagtigt på disse to uger af cyklussen. Der er ingen grund til at bekymre sig, men det er vigtigt at beregne belastningen korrekt. I denne periode er det bedre at udelukke tunge vægte fra dit træningsprogram og prøve at arbejde på at udvikle fleksibilitet. Udholdenhedsøvelser giver heller ikke de forventede resultater, da tiden efter ægløsning ikke er det bedste tidspunkt for sådanne træningsprogrammer. Det vigtigste at huske:

Fase III: dag 21-28

Østrogen- og progesteronniveauet skyder i luften, hvilket efterlader kvinder til at føle sig”malplacerede”. Udmattelse, træthed er ganske typiske symptomer for denne fase af cyklussen. Aktivitetsniveauer falder (men vær ikke bange, dette er kun i en uge!), Kropstemperaturen stiger med ca. 0,4 grader (og følsomhed over for varme også), søvn bliver ofte hektisk, og behagelig kardiointensitet falder på grund af østrogenblokering adgang til kulhydrater. Desuden øges ødelæggelsen af muskelvæv dramatisk, og kroppen tager længere tid at komme sig. I denne periode er det meget vanskeligt at opretholde det sædvanlige aktivitetsniveau.

Anbefalede: