Hvor Mange Linjer Har En Faldskærmssoldat Faldskærm?

Indholdsfortegnelse:

Hvor Mange Linjer Har En Faldskærmssoldat Faldskærm?
Hvor Mange Linjer Har En Faldskærmssoldat Faldskærm?

Video: Hvor Mange Linjer Har En Faldskærmssoldat Faldskærm?

Video: Hvor Mange Linjer Har En Faldskærmssoldat Faldskærm?
Video: Russian paratrooper suffers parachute failure! =O 2024, April
Anonim

Idéen med en faldskærm, en enhed til sikker nedstigning fra en stor højde, dukkede op længe før den første ballon flyvede, endsige et fly. Imidlertid kom navnet "faldskærm" ind i teknologien meget senere end idéens fødsel.

Fra gamle traditioner, legender, historier om middelalderlige rejsende er det kendt om brugen af enheder, der ligner paraplyer til at hoppe fra tårne og klipper.

Faldskærmsudspringere
Faldskærmsudspringere

Historien om oprettelsen af faldskærmen

I det 13. århundrede skrev Roger Bacon, en engelsk filosof og tester, i sine værker om muligheden for at stole på luft, når man bruger en konkav overflade. Men selve ideen om at skabe en faldskærm kom fra Leonardo da Vinci, i hans værker - 1495, nævnes det om muligheden for en sikker nedstigning fra en højde.

Leonardo da Vinci var den første til at påpege faldskærmens mest fordelagtige størrelse, og ballonister huskede dette. I begyndelsen af det syttende århundrede beskrev den kroatiske videnskabsmand Faust Vrancic (også kendt under det italienske navn Fausto Veranzio) et lignende apparat, hvor sejlets størrelse afhang af en persons tyngdekraft. Franskmanden Lavens design. Dette var i 1920'erne. XVII århundrede. Den franske fange undslap fra fængslet ved hjælp af et telt, der tidligere var syet af lagner, i bunden af hvilket han fastgjorde reb og hvalbenplader. Springende ud af fængselsvinduet sprøjtede flygtningen med succes ned. I 1777 prøvede en anden franskmand, Jean Dumier, dømt til døden, professor Fontages "flyvende kappe". Fangen blev bedt om at hoppe fra taget med en "kappe". I tilfælde af en vellykket landing fik han liv. Eksperimentet, som i det foregående tilfælde, var en succes. Sådan kom den første analog af faldskærmen op. Den praktiske brug af faldskærme begyndte i det 18. århundrede, da han mestrede flyvning i luftballoner. Den 26. december 1783 hoppede Louis Lenormand fra taget af Montpellier-observatoriet på en enhed, han havde designet. Jean Pierre Blanchard, bekymret over Pilatre de Roziers tragiske død, begyndte at udføre eksperimenter med en faldskærm … Først suspenderede han små faldskærme under kurven og sænkede forskellige dyr - hunde, katte - til underholdning for offentligheden. De sank ned til jorden i fuld sundhed og integritet. Dette betyder, at hvis du laver en faldskærm af passende størrelse, vil en person være i stand til sikkert at komme ned fra en højde i tilfælde af en ballonulykke. Men hvad skal man gøre med en enorm faldskærm - en baldakin, slynger, bælter eller, som de siger nu, en sele, hvis ballonens kahyt er lille, trangt og der ofte ikke er nogen steder at vende sig i den.

Første faldskærmshopp

Den 22. oktober 1797 fandt det første rigtige faldskærmshopp sted over Parc Monceau i Paris. Franskmanden André-Jacques Garnerin sprang fra en luftballon i en højde af 2.230 fod.

Faldskærmshoppe giver nu et uimodståeligt indtryk på publikum og endnu mere i disse dage. Der var mange vandrende faldskærmsudspringere-aeronauter, der på jagt efter indtjening viste faldskærmsudspring i forskellige lande. Forresten var André-Jacques Garnerin en af de første ballonister, der demonstrerede luftballonflyvning i 1803 i Rusland. Der var mange entusiastiske faldskærmsudspringere i selve Rusland. Avisen "Moskovskie vedomosti" for 1806 rapporterer, at den russiske aeronaut Aleksandrovsky tog afsted i en stor ballon og sprang et faldskærm. Våghalsen faldt sikkert ned til jorden og blev entusiastisk mødt af publikum. Fallskærmene fra den tid havde en stor ulempe - den konstante vugning af baldakinen under nedstigning. Det lykkedes endelig briterne at løse problemet. I 1834 skabte Cocking en omvendt kegle faldskærm. Desværre, i samme år, da kupolens ramme ikke testede belastningen, testede dette system ikke sammen og kollapsede, og Cocking døde. En anden videnskabsmand, Lalande, foreslog at lave et hul i traditionelle faldskærmssystemer for luft at flygte fra under baldakinen. Dette princip viste sig at være effektivt og bruges stadig i mange faldskærmssystemer.

Typer af faldskærme til at droppe mennesker

For en sikker landing af mennesker anvendes følgende typer faldskærme:

  • uddannelse;
  • redde;
  • særlige formål
  • landing;
  • faldskærmsystemer til glidende skal (sport).

Hovedtyperne er glidende shell-faldskærmssystemer ("wing") og landing (runde) faldskærme

Billede
Billede

Amfibie

Army faldskærme er af to typer: runde og firkantede.

Baldakinen i en rund landskærm er en polygon, der, når den er fyldt med luft, har form af en halvkugle. Kupplen har en udskæring (eller mindre tæt stof) i midten. Rundlandings faldskærmsystemer (for eksempel D-5, D-6, D-10) har følgende højdeegenskaber:

  • maksimal udledningshøjde - 8 km.
  • den sædvanlige arbejdshøjde er 800-1200 m.
  • den mindste faldhøjde er 200 m med en stabilisering på 3 s og en nedstigning på en fyldt baldakin i mindst 10 s.

Rundlandings faldskærme er dårligt kontrolleret. De har omtrent samme lodrette og vandrette hastighed (5 m / s). Vægt:

  • 13,8 kg (D-5);
  • 11,5 kg (D-6);
  • 11, 7 (D-10).
Billede
Billede

Firkantede faldskærme (russisk "Leaf" D-12, amerikansk T-11) har ekstra slots i baldakinen, hvilket giver dem bedre manøvredygtighed og gør det muligt for faldskærmsudspringer at kontrollere vandret bevægelse. Nedstigningshastigheden er op til 4 m / s. Vandret hastighed - op til 5 m / s.

Billede
Billede

Uddannelse

Træningsskærme bruges som mellem faldskærme til overgangen fra landing til sports faldskærme. De har, ligesom landingen, runde kupler, men er udstyret med ekstra slidser og ventiler, der gør det muligt for faldskærmsudspringer at påvirke den vandrette bevægelse og toglandingsnøjagtigheden.

Sport

Glidende skal faldskærmssystemer er kendetegnet ved den største artsdiversitet. De kan klassificeres efter vingeform og baldakintype.

Klassificering efter vingeform

Wing-type kupler kan have følgende former:

  • rektangulær;
  • semi-elliptisk;
  • elliptisk.

De fleste af vingerne er rektangulære. Det giver nem kontrol og forudsigelighed af faldskærmens opførsel.

Billede
Billede

Sportsmodifikationer er opdelt i henhold til formålet med kuplen i:

  • klassisk;
  • studerende;
  • høj hastighed;
  • overgangsperiode
  • tandem.

Redde

Systemer designet til nødlanding fra et styrtfly kaldes redningssystemer. Som regel har de en rund kuppelform (C-4, C-5). Men der er også firkantede (С-3-3).

Et nødfald kan forekomme i hastigheder op til 1100 km / t (S-5K) i en højde:

  • fra 100 m til 12000 m (С-3-3);
  • fra 70 til 4000 m (S-4U);
  • fra 60 til 6000 m (С-4);
  • fra 80 til 12000 m (С-5).

Når faldskærmen falder ned i meget høj højde, får den lov til at åbne efter at have passeret markeringen på 9000 m. Arealet af kuplerne til redningsmodellerne er betydeligt, og for eksempel er C-3-3 56,5 m. Redningssystemer designet til udstødning i stor højde leveres med iltinstrumenter.

Reservedele

Uanset hvilke faldskærmsystemer der anvendes, er reserveskærmen en obligatorisk del af dem. Det er fastgjort til skydiverens bryst og bruges som en nødsituation i tilfælde, hvor den vigtigste har svigtet eller ikke var i stand til at implementere korrekt. Reservefaldskærmen er betegnet med bogstaverne "З" eller "ПЗ". Reservefaldskærmen har et stort baldakineareal - op til 50 m². Kuppelen er rund. Den lodrette nedstigningshastighed er fra 5 til 8,5 m / s.

Forskellige typer nødsystemer er kompatible med forskellige typer af faldskærme:

  • reserve faldskærm af Z-2 typen er kompatibel med landings- og redningsmodellerne D-5, D-1-5, S-3-3, S-4.
  • en reserve faldskærm af typen PZ-81 skal bruges sammen med sportsvarianterne af typen PO-9.
  • reserve faldskærm PZ-74 er beregnet til brug med træningsmodeller UT-15 og T-4.

Hvor mange linjer har en faldskærmssoldat faldskærm?

Der er flere typer faldskærme, alle med et andet antal linjer. Der er hoved- og ekstra slynger, alle er lavet af holdbar fiber af høj kvalitet, der tåler en belastning (hver) på op til to hundrede kg.

Army faldskærm D-5

Faldskærmen har 28 linjer, hver af dem er 9 meter lange. Det har form som en kuppel. Den eneste og alvorlige ulempe er, at der ikke er nogen måde at kontrollere det på, hvorfor du kan lande, uanset hvor du er heldig.

Faldskærm D-6

Faldskærmen har 30 linjer. 28 almindelige og to er beregnet til kuppelstyring. De er placeret i faldskærmens sidesnit. Ved at stramme disse linjer kan du dreje og installere baldakinen i den ønskede retning. Dette er en meget nyttig kvalitet, hvis landingen ikke finder sted på et træningsområde, men i bjergrige forhold, skovområder eller et sted, hvor der er vandområder.

Faldskærmsserie D-10

Denne faldskærm kan let styres selv af en nybegynder faldskærmsudspringer. Nem kontrol afhænger af, hvor mange linjer der er i landingsskærmen: jo mere der er, jo lettere er det at kontrollere.

D-10 har 26 hovedlinjer: 22 fire meter linjer og to syv meter linjer, fastgjort til løkkerne i kuplets slots. Der er også toogtyve ekstra linjer placeret på ydersiden, deres længde er tre meter.

Der er også fireogtyve yderligere indre linjer. De er fastgjort til yderligere slynger. To ekstra er knyttet til det andet og det fjortende på én gang.

D-10 betragtes som en af de sikreste faldskærme i historien.

Billede
Billede

Interessante fakta om faldskærme

  • Rekorden for springet fra højeste højde tilhører også amerikaneren. Den 16. august 1960 sprang Joseph Kittinger fra en højde på 33130 meter og klatrede sådan en højde på en stratosfærisk ballon.
  • Den ældste faldskærmsudspringer var 92 år gammel.
  • De sjoveste faldskærmsudspringere er japanerne. De kom op med Banzai-springet. Tricket er, at der først kastes en faldskærm ud af flyet efterfulgt af en person, der skal have tid til at indhente, tage på og frigive faldskærmen, før han når jorden.
  • Dødsraten i faldskærmsudspring er lav - 1 tilfælde pr. 80 tusind spring.

Anbefalede: