Tab Af Bevidsthed Under Fitness Træning

Indholdsfortegnelse:

Tab Af Bevidsthed Under Fitness Træning
Tab Af Bevidsthed Under Fitness Træning

Video: Tab Af Bevidsthed Under Fitness Træning

Video: Tab Af Bevidsthed Under Fitness Træning
Video: [Hængende under øjnene] Afstød blødt fedt! Bedste version! "Orbicularis muskelstrækning" ansigtsdans 2024, Kan
Anonim

Tab af bevidsthed under træning kan være et ægte chok. Dette er dog ikke altid et signal om en alvorlig sygdom. Måske blev træningsplanen ikke udarbejdet korrekt, eller belastningen svarede ikke til fysiske evner. Nogle gange skal du bare foretage små justeringer, så denne situation aldrig sker igen.

Tab af bevidsthed under fitness træning
Tab af bevidsthed under fitness træning

Synkope

Besvimelse eller synkope opstår, når hjernen har mangel på ilt fra blodet. Hjernen har brug for en kontinuerlig tilførsel af ilt. Hvis hjernecirkulationen af en eller anden grund er nedsat, oplever personen symptomer forud for bevidsthedstab. Dette er svimmelhed, desorientering, mørkere i øjnene, og besvimelse er det ekstreme punkt. Naturligvis vender bevidstheden tilbage efter et par sekunder, men den generelle tilstand kan gendannes inden for 15-30 minutter.

Årsager til bevidsthedstab under træning

Der er flere situationer, der kan føre til tab af bevidsthed. En af dem er dehydrering af kroppen. Hvis belastningen under træning er høj, mister en person meget vand gennem sved. Dehydrering fører til et fald i blodtrykket. Som et resultat opstår symptomer som svimmelhed, svaghed og besvimelse. Derfor anbefaler fitnesseksperter, at du altid har en flaske stille vand med dig ved stuetemperatur. Faktisk, når en person begynder at føle sig tørstig, er han allerede 20% dehydreret. Også af stor betydning er det miljø, hvor træningen finder sted. Overflødighed, dårlig ventilation og store skarer kan forårsage iltmangel. I en sådan atmosfære, selv med en let belastning, kan bevidsthedstab forekomme.

Et højt niveau af fysisk aktivitet, især med uregelmæssig træning, fører til overanstrengelse af kroppen. Med en urimelig kraftig stigning i belastning stiger hjertefrekvensen betydeligt, hvilket betyder, at det kardiovaskulære system arbejder på at slides. Dette tempo får dig til at trække vejret oftere, nogle gange for ofte. En tilstand kaldet pulmonal hyperventilation forekommer. Stoffer som ilt og kuldioxid fordeles kun gennem kroppen i en delvist optimeret form. Og det kan også føre til bevidsthedstab.

Langvarig eller intens træning kan sænke blodsukkeret. Hypogleukæmi forekommer. Som alle andre livsorganer har hjernen også brug for sukker. Med en mangel på dette stof forstyrres hjernens normale funktion, og en tilstand tæt på besvimelse kan forekomme.

Hvad skal man gøre ved det første tegn på besvimelse

Hvis du føler dig svimmel, kvalm, svedig, sløret syn eller en prikken i dine læber og fingerspidser under træning, kan det være symptomer, der går forud for besvimelse. Du er nødt til at trække dig sammen og gøre alt for at undgå personskade eller skade fra et fald. Først og fremmest, ring efter hjælp. Flyt dig så langt væk fra udstyret som muligt. Lig på gulvet og bevæg dig ikke. Genoptag ikke træningen, før du konsulterer din læge.

Anbefalede: