Hvad Tid Til At Dyrke Sport

Indholdsfortegnelse:

Hvad Tid Til At Dyrke Sport
Hvad Tid Til At Dyrke Sport

Video: Hvad Tid Til At Dyrke Sport

Video: Hvad Tid Til At Dyrke Sport
Video: Hvad er en Sportsmassage? 2024, April
Anonim

Hvilket tidspunkt på dagen er det bedste tidspunkt at træne er et kontroversielt spørgsmål, der ofte bekymrer atleter og elskere af en aktiv livsstil. Der er forskellige meninger om denne sag.

Hvad tid til at dyrke sport
Hvad tid til at dyrke sport

Morgen eller aften?

Der er ikke noget universelt svar på spørgsmålet om, hvornår er det bedre at gå i sport. Der er en opfattelse af, at folk er opdelt i forskellige typer afhængigt af deres indre bioritmer, som regel er disse "ugler" og "lærker". Hvis vi tager denne faktor alvorligt, kan vi drage en helt logisk konklusion om, at lærks sportspræstationer vil være højere om morgenen og ugler - om aftenen. Men ikke alt er så simpelt.

Det er almindeligt antaget, at det bedste tidspunkt at træne er om morgenen. På den ene side er dette sandt, da en velvågnet krop får et boost af energi hele dagen og hjælper med at forblive mere aktiv indtil aftenen. Dette er meningen med morgenøvelser. En anden ting er, at motion og en fuldgyldig træning er to forskellige ting. En fremragende mulighed for at muntre op om morgenen er leddgymnastik, let strækning, forfriskende åndedrætsøvelser. Nogle mennesker foretrækker jogging.

Det menes, at tidligt om morgenen er det ideelle tidspunkt for yoga, især da maven er tom efter natten.

Men undervisning om morgenen i gymnastiksalen, intens styrke og aerob træning om morgenen er ikke egnet for alle, og alt er meget individuelt her. Nogen vågner øjeblikkeligt og er straks klar til præstationer, og nogen kommer til i en time eller to, elsker at trække langsomt deres muskler uden at komme ud af sengen. For sådanne mennesker er den pludselige overgang til aktivitet efter at være vågnet en reel stress. Som et resultat sprudler de ud og har knap nok energi til resten af dagen.

For nogle er det ideelle tidspunkt for fitness aften. Så er det også en måde at lindre stress og spændinger på efter en arbejdsdag, endelig give musklerne en belastning, og hvis dette er yoga, så ro kroppen og sindet for en sund og sund søvn.

Således skal en person selv bestemme, hvornår han har det godt med at give sig selv fysisk aktivitet. En moderne person er ofte nødt til at koordinere undervisningstiden med sin arbejdsplan og andre forhold. Derudover kan en person føle sig anderledes på forskellige dage og på forskellige tidspunkter. Nogle gange kræver kroppen selv en belastning på det aktuelle tidspunkt, og nogle gange gør en alvorlig sammenbrud effektiv træning næsten umulig. Kvinder er også ofte afhængige af, hvordan de har det i løbet af deres periode.

Selvfølgelig har professionelle atleter normalt ikke mulighed for at vælge en behagelig tid til træning. de er nødt til at overholde en bestemt tidsplan, der ikke altid er i overensstemmelse med personlig præference.

Vigtige punkter

En ting kan siges - det er bedre at udskyde din træning i et par timer, hvis du bare havde en solid frokost. Øvelsen vil ikke være effektiv, når kroppen er optaget af fordøjelsen. Overdreven aktivitet bør undgås senere end to timer før sengetid for at undgå søvnløshed.

Anbefalede: