Hvordan Man Tager Vitamin A Under Træning

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Tager Vitamin A Under Træning
Hvordan Man Tager Vitamin A Under Træning

Video: Hvordan Man Tager Vitamin A Under Træning

Video: Hvordan Man Tager Vitamin A Under Træning
Video: Løbetræner jeg overhovedet rigtigt?! Test af Aktiv Træning 2024, April
Anonim

Vitaminer er nyttige stoffer, der er involveret i de processer, der er forbundet med stofskiftet i den menneskelige krop. For atleter, for hvem succesen i den valgte disciplin i høj grad afhænger af stofskifte, er tilstrækkelig indtagelse af vitaminer særlig vigtig. Hvis du ikke kan kompensere for manglen på vitaminer sammen med mad, skal du begynde at tage dem yderligere. At tage vitamin A har en vis specificitet.

Hvordan man tager vitamin A under træning
Hvordan man tager vitamin A under træning

Instruktioner

Trin 1

A-vitamin tages enten profylaktisk eller medicinsk. Som en forebyggende foranstaltning er det bedst at tage det i kapsler. Dette vitamin absorberes kun med fedt, så en kapsel indeholder olie, i hvilken den nødvendige dosis af vitaminet er opløst. Normalt tages der to eller fire kapsler A-vitamin om dagen. Hvis du er atlet, er det bedre at starte med to kapsler, hvis denne dosis ikke er nok, så gå videre til fire.

Trin 2

Doseringen til terapeutisk brug kan ikke ordineres til sig selv, det skal udføres af lægen. Dette vitamin er effektivt til bekæmpelse af hudsygdomme, øjen-, tarm- og maveproblemer. Lægen kan ordinere mere end to kapsler om dagen, alt afhænger af formålet med indtagelsen. Hvis du vil nå specifikke mål med dit vitamin A-indtag, er det stadig bedst at se din læge for at få råd om den nøjagtige dosis. Et overskud såvel som mangel på beta-caroten er skadeligt for kroppen.

Trin 3

A-vitamin kapsler skal tages om morgenen og aftenen inden for 10 minutter efter måltiderne. Det er nødvendigt at kombinere indtagelsen af caroten med mad, for ellers vil vitaminet simpelthen ikke blive absorberet: til behandling af dette stof er sådanne forbindelser nødvendige, der først vises i kroppen efter at have spist. Tag den samme mængde vitamin A kapsler om morgenen og aftenen to eller en ad gangen.

Trin 4

Hvis du spiller sport seriøst, er det måske bedst at tage ikke et eneste vitamin, men et helt kompleks. Multivitaminer er lægemidler, der indeholder forskellige forbindelser og er afbalanceret i dosering. Et af kendetegnene ved mange vitaminer, inklusive vitamin A, er, at disse stoffer ikke kan absorberes individuelt. Tilsammen behandles disse vitaminer meget lettere af kroppen. Derudover observeres kun vitamin A-mangel meget sjældent i kroppen; normalt kræves øget indtagelse af andre forbindelser. En separat fordel ved vitaminkomplekset vil være, at det er designet til at blive taget som et kursus. Hvis du ikke har en personlig læge, der kan rådgive, kan du blot gå til apoteket og spørge, hvilke multivitaminkomplekser der er designet til atleter, de har.

Anbefalede: