De Sundhedsmæssige Fordele Ved At Gå

Indholdsfortegnelse:

De Sundhedsmæssige Fordele Ved At Gå
De Sundhedsmæssige Fordele Ved At Gå

Video: De Sundhedsmæssige Fordele Ved At Gå

Video: De Sundhedsmæssige Fordele Ved At Gå
Video: The Importance Of Walking → Improve Your Overall Health 2024, Kan
Anonim

At gå er den perfekte måde at forbedre din kondition og sundhed på. Denne form for fysisk aktivitet er helt sikker og har praktisk talt ingen kontraindikationer, mens der ikke er behov for at købe specielt udstyr eller gøre en stor indsats. Walking er en af de mest overkommelige former for fysisk aktivitet.

Walking for sundhed
Walking for sundhed

Takket være gangen forbedres kroppens generelle tilstand og arbejdet med dets individuelle systemer:

  • immunitet øges
  • knoglevæv bliver stærkere, og musklerne er stærkere og mere elastiske;
  • blodtryk stabiliseres
  • søvn er normaliseret
  • risikoen for sygdomme forbundet med det kardiovaskulære system er reduceret;
  • fedtaflejringer brændes
  • forbedrer appetitten
  • kropstone øges;
  • kropsholdning er rettet, nogle problemer med rygsøjlen forsvinder.

Anbefalinger til daglig gåtur

Selv vanen med at gå hver dag kræver den rigtige tilgang. Korrekt gangteknik gør disse typer belastninger mere effektive:

  1. For at minimere brugen af elevatoren er det bedre at gå ned og op ad trin.
  2. Brug ekstra belastning. Almindelige poser eller poser kan fungere som vægte, men vægten skal fordeles jævnt over begge hænder. En behagelig rygsæk er perfekt til disse formål.
  3. Vælg det rigtige sted at gå. Den bedste løsning ville være et skovbælte, en gyde i parken, væk fra motorveje og veje.
  4. Pas på godt ergonomisk fodtøj og behageligt tøj.
  5. Du bør bruge færre transporttjenester. Du bør ikke opgive alle transportmidler, du kan bare forlade tidligere et eller to stop.

Korrekt gangteknik

  1. Det mest foretrukne og effektive er rask gang, og for at opnå maksimale resultater om dagen skal du bruge mindst en halv time på det. I begyndelsen kan en hurtig gåtur vare i ca. 10 minutter.
  2. Med hensyn til hastigheden betragtes tempoet som tilstrækkeligt, hvor vejrtrækningen er lidt ude af drift. Det ideelle tempo er den hastighed, hvorunder en person kan tale uden åndenød, unødvendig indsats og stammende.
  3. Musikalsk rytmisk akkompagnement er velkommen, og på samme tid er det bedre at nægte at tale i telefonen - dette vil forstyrre korrekt vejrtrækning, og som et resultat løber styrken hurtigere.
  4. Når du går hurtigt, skal du holde øje med din skridtlængde. Mange begår en grov fejl ved at tage et skridt videre for at fremskynde. Sådanne handlinger kan føre til forskellige kvæstelser og helbredsproblemer. En normal gang i et hurtigere tempo vil være meget mere effektiv, så det er musklerne, der belastes, og ikke led og knogler.

Hvor meget skal man gå?

Forskere har bevist, at du skal gå i gennemsnit 8 km om dagen. Brug en skridttæller til at spore den tilbagelagte afstand. Du kan købe en speciel enhed eller installere en applikation på din telefon. Den anden mulighed foretrækkes, da de fleste applikationer ud over den tilbagelagte afstand beregner antallet af forbrændte kalorier. Beregninger som disse kan fungere som incitamenter. De kan sammenlignes med antallet af spiste kalorier.

Den nævnte figur på 8 km er den samlede tilbagelagte afstand pr. Dag. Lidt mindre end halvdelen eller endda halvdelen af personen passerer, mens han udfører hverdagens opgaver. Det hele afhænger af tempoet og livsstilen. De mest aktive og mobile mennesker gennemgår normen næsten fuldstændigt på en dag uden specielle gåture eller træning.

Anbefalede: