Sommer-olympiske Sportsgrene: Kajak Og Kanosejlads

Sommer-olympiske Sportsgrene: Kajak Og Kanosejlads
Sommer-olympiske Sportsgrene: Kajak Og Kanosejlads

Video: Sommer-olympiske Sportsgrene: Kajak Og Kanosejlads

Video: Sommer-olympiske Sportsgrene: Kajak Og Kanosejlads
Video: 1992 Barcelona Olympic's Canoeing's Men's K-1 1000m Final. 2024, Kan
Anonim

Roning i kajakker og kanoer i sommer-OL-programmet er opdelt i slalom og sprint. For første gang blev disse discipliner inkluderet i Olympiaden i 1936 (sprint) og i 1972 (slalom).

Sommer-olympiske sportsgrene: Kajak og kanosejlads
Sommer-olympiske sportsgrene: Kajak og kanosejlads

Slalom betyder at overvinde et spor med en længde på 300 m og mere på så kort tid som muligt. Derudover tager dommerne hensyn til renheden af den afstand, som atleterne har tilbagelagt. Det tager cirka 100-130 sekunder at køre en given afstand.

Bådene starter hvert 2., 5. minut. Deres plads i starten er tilbage til roernes position på verdensranglisten. Deltagerne i konkurrencen skal nødvendigvis gennemgå alle portene, som består af to poler, der er ophængt over vandet i en mængde på 20 til 25 stykker og ikke rører milepæle.

For at røre ved dem af en atlet såvel som at røre ved en båd eller padle tildeles 2 straffesekunder. Hvis atleten savner porten, får han tildelt 50 sekunder. Roeren har mulighed for at rette sin fejl, vende tilbage og gå gennem porten. Men så kan der opstå en kollision med en båd, der følger sporet.

Hver atlet løber afstanden to gange. Ifølge svømmeresultaterne opsummeres tiden. Derefter tilføjes straffeminutter til den. Den med færre point vinder.

Roere kan ikke være fortrolige med løbet af løbet på forhånd. De får følgende spor: Hvis polerne, der udgør porten, er malede hvide og grønne, så er de nedstrøms, og hvis polerne er røde og hvide, opstrøms. I den sidste konkurrence kan arrangørerne ændre positionen for højst 6 porte.

Både, der bruges til slalom, er kortere og bredere end sprints. De er meget lette. Den øverste del af kanoen er lukket til roerens talje. Atleter bærer vandtætte jakker, redningsveste og hjelme. Deltagernes position i svømmeturen i en kajak og en kano er forskellig: i en kajak roer de, mens de sidder, og i en kano - står på deres knæ. Kajakpadler har 2 knive, og kano-padler har 1.

I sprintkonkurrencer skal deltagerne holde afstanden mellem hinanden mindst 5 m. Ellers kan atleter bruge kølvandet, der genereres af en nabobåd, til at øge hastigheden, når de passerer banen. I kvindernes mesterskab bruges enkeltkajakker, to og fire i en afstand på 0,5 km. Mænd konkurrerer på afstande på 0,5 km og 1 km om singler og to, for 1 km i firer, enkeltkanoer og dobbeltkanoer.

Sprint både er længere og smallere end slalombåde. Kajakken i sprinten suppleres med et ror og en padle med 2 buede vinger.

Sprint løb afholdes i en lige linje på 9 meter spor. Kano-atleter ovenfra er helt åbne.

Anbefalede: