Sommer-olympiske Sportsgrene: Mountainbiking

En mountainbike eller mountainbike er en relativt ung, hurtigt udviklende type aktiv sport. Mountainbikes forbedres konstant. Sporten blev inkluderet i Sommer-OL 1996.

Sommer-olympiske sportsgrene: Mountainbiking

På trods af sin ungdom har mountainbiken vundet stor popularitet i forskellige lande. Det blev opfundet i 50'erne af det XX århundrede. Det faktum, at mountainbiking er blevet en officiel sport, skyldes i høj grad medlemmerne af Velo Club Mount Tamalpais. De var de første til at organisere et alpint løb i nærheden af byen San Francisco. Snart tiltrak denne aktive sport opmærksomhed fra atleter fra andre lande.

Takket være sine tilhængere og medierne er mountainbiken blevet bredt kendt. I 1990 blev det erklæret en professionel sport og anerkendt af Verdenscykelorganisationen, og efter 6 år blev det en del af det olympiske program.

Mænds konkurrencer afholdes på afstande fra 40 km til 50 km, og kvinder - 30-40 km. Afstanden mellem atleterne afhænger af den omtrentlige samlede tid til at dække løbet. Herrenes mesterskab afholdes inden for 2 timer og 15 minutter, og kvindernes mesterskab - ikke mere end 2 timer.

Afstanden til det sidste løb bestemmes ud fra vejrforholdene. Ryttere bør ikke skubbe eller trække cyklen langs hele rejsen, ellers kan disse handlinger føre til en revision af resultaterne.

Atleter starter på samme tid. Cyklister går først igennem en omgang på 1, 8 km, vender tilbage til starten og går derefter gennem et givet antal omgange. Den konkurrent, der først kommer i mål, vinder konkurrencen.

Ryttere har ikke tilladelse til at bruge nogens hjælp for at undgå diskvalifikation. De er tvunget til at fjerne udstyrsfejl alene. Derudover må atleter ikke blande sig i konkurrenterne og give plads til hurtigere konkurrenter.

Denne konkurrence er en knockout-begivenhed: den rytter, der er blevet overgået, fjernes fra banen.

Til løbet bruges et langrendsspor. På den er der hver 1 km indikatorer for den resterende afstand og information om farlige områder i terrænet.

Mountainbikes er lavet af materialer med høj styrke, har kraftige bremser, tætte dæk. Atleter skal bære beskyttende hjelme, fordi der under løbet er forskellige farlige situationer og skader mulige.