Sommer-olympiske Sportsgrene: Judo

Sommer-olympiske Sportsgrene: Judo
Sommer-olympiske Sportsgrene: Judo

Video: Sommer-olympiske Sportsgrene: Judo

Video: Sommer-olympiske Sportsgrene: Judo
Video: Judo Abu Dhabi Grand Slam 2021 - TOP IPPONS 2024, Kan
Anonim

Judo er en kampsport, der stammer fra Japan. Judo blev en sportsretning i det XX århundrede. Siden 1964 er denne sport medtaget i programmet for de olympiske sommerlege, og siden 1992 er kvinder begyndt at deltage i konkurrencen.

Sommer-olympiske sportsgrene: Judo
Sommer-olympiske sportsgrene: Judo

Judo er en meget populær kampsport i øst. Dens oprindelse var påvirket af århundredgamle traditioner, der udviklede sig i forskellige skoler i jujitsu i middelalderens Japan. Derudover skylder denne type kampsport sin dannelse af spredningen af elementer i den vestlige kultur i det japanske samfund på det tidspunkt. Grundlæggeren af judo er Jigoro Kano. Han skabte et specielt system for fysisk træning, der kombinerede samurai-traditioner med ideerne fra olympiske sportsgrene.

Kampen kræver et specielt tæppe kaldet tatami. Det er en firkant, der spænder fra 64 til 100 m2, omgivet af en tre meter sikkerhedszone.

En judoka-atlet har to hovedopgaver. Den første er at holde din balance under kampen. Det andet er at afbalancere din modstander. Det er meget vigtigt at foretage det korrekte kast i starten af kampen. Derudover er det i judo tilladt at bruge kvælning og smertefulde modtagelser på hænderne i forhold til modstanderen. Normalt varer kampe ikke mere end 5 minutter.

Atletes outfit består af en kimono, som er en løs sportsjakke og bukser. Dueltøjet er lavet af bomuldsstof af høj kvalitet, som er udviklet ved hjælp af den nyeste teknologi. Den Internationale Judo Federation sætter de standarder og krav, som en given sportsuniform skal opfylde.

I Rusland blev judo stort set udbredt takket være Vasily Oshchepkov. Han trådte ind i Kodokan Judo Institute i Japan og åbnede ved sin tilbagevenden i 1914 en judoskole i sit hjemland.

Russiske atleter viste gode resultater på Olympiaderne. Shota Chochishvili, en atlet, der repræsenterer Sovjetunionen, modtog en guldmedalje i 1972. Dette var den første højeste pris for landet. Elena Petrova (bronzemedalje i 1992) og Lyubov Bruletova (sølvmedalje i 2000 i Sydney) klarede sig fremragende i kvindernes mesterskab.

Anbefalede: