Sommer-olympiske Sportsgrene: Sejlads

Sommer-olympiske Sportsgrene: Sejlads
Sommer-olympiske Sportsgrene: Sejlads

Video: Sommer-olympiske Sportsgrene: Sejlads

Video: Sommer-olympiske Sportsgrene: Sejlads
Video: Danish 49'er heading for gold at the Olympics 2024, Kan
Anonim

Sejlkonkurrencer blev inkluderet i sommer-OL-programmet ved OL i 1900 i Paris. Siden da er denne sport blevet betragtet som traditionelt olympisk. Forskellige typer lystbåde deltager i konkurrencen, og der spilles 10 sæt præmier.

Sommer-olympiske sportsgrene: Sejlads
Sommer-olympiske sportsgrene: Sejlads

Historien om deltagelse af russiske lystsejlere i OL begynder i 1912, da vores landsmænd vandt bronzemedaljer på legene i Stockholm. Sovjetiske atleter begyndte at deltage i olympisk sejlads i 1952, og allerede i 1960 tog de en guldmedalje i "Star" -klassen og en sølvmedalje i "Finn" -klassen. I alt har de russiske og sovjetiske lystsejlere i OL-historien vundet 28 medaljer, hvoraf 7 er guld.

De typer og størrelser af sejlbåde, der anvendes i OL, varierer afhængigt af skrogdesign og rigning. Men alle modellerne er kendetegnet ved en ting - racerbåde har et ekstremt let design, de er ikke stærke nok til lange sejladser og har ingen faciliteter. De har hverken en kabine eller et dækshus eller lastrum, og kølen på sejlbådene gøres tilbagetrækkelig. Håndteringen af racerbåde kompliceres af det faktum, at de let kan vælte, selv i moderat vind.

Sportsklassificeringen af lystbåde skaber lige vilkår for hver klasse af båd. I alt skelnes der 9 klasser af lystbåde i de olympiske løb. Løbene afholdes på det olympiske spor med en trekantet konfiguration, der vælges i overensstemmelse med strømmen på den, vindretninger, vejrforhold og antallet af deltagende skibe. Indledende løb varer fra 30 til 75 minutter, og ifølge deres resultater vælges ti bedste besætninger inden for hver klasse til at deltage i de afsluttende (medalje) løb. Medaljeløbene varer fra 20 til 30 minutter og skal omfatte fulde baner (medvind) og modvindmanøvrer. Banens finish er indstillet, så den er så tæt på tilskuerstandene som muligt.

Men i øjeblikket ændrer sejlingsprogrammet i De Olympiske Lege alvorligt. International Sailing Federation fra 2016 planlægger at spille 5 sæt priser for mænd, 4 for kvinder og 1 i blandet klasse. Op til det virkelige OL i 2012 var ud af 10 sæt seks for mænd og 4 for kvinder.

Anbefalede: