Sommer-olympiske Sportsgrene: Taekwondo

Sommer-olympiske Sportsgrene: Taekwondo
Sommer-olympiske Sportsgrene: Taekwondo

Video: Sommer-olympiske Sportsgrene: Taekwondo

Video: Sommer-olympiske Sportsgrene: Taekwondo
Video: UNDER 68kg men's Taekwondo semifinal TOKYO 2024, Kan
Anonim

Taekwondo er en kampsport, der er medtaget i de olympiske sommerlege siden 2000. Dets navn, oversat fra koreansk, betyder "stien til slag og spark". General Choi Hong Hee betragtes som grundlæggeren af denne sport.

Sommer-olympiske sportsgrene: Taekwondo
Sommer-olympiske sportsgrene: Taekwondo

Taekwondo-konkurrencer afholdes i følgende typer: strømafbrydelse af genstande, specielt udstyr, sparring og tekniske komplekser.

Den kraftige nedbrydning af objekter viser, hvor stor kraft atleten lægger i de slag, der udføres. Denne demonstration kræver en maskine med et specifikt design. Der er fastgjort brædder i den, som taekwondokæmperen skal bryde med sin hånd eller fod. For hvert vellykkede forsøg stiger antallet af brædder i maskinen.

Som et resultat af gennemførelsen af det specielle udstyrsprogram kan effektiviteten af atleternes angreb bestemmes. Deltageren skal bryde brættet, som er i høj højde, i et spring. Slagets korrekthed og evnen til at lande på fødderne vurderes.

Taekwondo-atleter kan demonstrere forskellige defensive og angribende bevægelser ved at udføre tekniske komplekser. Atleter efterligner en duel med en modstander.

Under sparring omsætter atleter deres færdigheder i praksis. Grovhed eller ukontrollerbare strejker samt smertefulde teknikker er forbudt her.

Deltagere i taekwondokonkurrencer skal bære beskyttelse: fødder, handsker og specielt tøj. Fødder refererer til atletiske sko, der forhindrer skade på vristen. Kontaktens stivhed falder i dem. Lyske-, underarm-, hoved- og underbensområder skal også beskyttes pålideligt, f.eks. Med bandager og hjelme, fordi taekwondo er en kontaktsport.

Konkurrencer afholdes på et areal på 12 m, som består af en måtte med elastisk belægning. Måtten hæves over gulvet på en platform, der er 1 m høj. Selve kampen finder sted på den centrale blå firkant på denne platform. Resten af området er malet rødt. Atleten træder ind i det kan medføre, at kampen afsluttes efter dommerens skøn.

Konkurrencen afholdes i overensstemmelse med 4 vægtkategorier for atleter. For mænd er disse grupper på op til 58, op til 68, op til 80 og mere end 80 kg, og for kvinder bestemmes følgende grænser: op til 49, op til 57, op til 67, over 67 kg.

Anbefalede: