Sommer-olympiske Sportsgrene: Vandpolo

Sommer-olympiske Sportsgrene: Vandpolo
Sommer-olympiske Sportsgrene: Vandpolo

Video: Sommer-olympiske Sportsgrene: Vandpolo

Video: Sommer-olympiske Sportsgrene: Vandpolo
Video: Hungary v Spain - Men's Water Polo Full Replay - London 2012 Olympics 2024, Kan
Anonim

For første gang blev reglerne for holdboldspil i puljen formuleret af engelskmanden William Wilson. På den måde forsøgte han at simulere rugbyens vandanalog. Vandpolo-regler tog deres moderne form i 80'erne af XIX århundrede, og med genoplivningen af traditionen med regelmæssigt at afholde de olympiske lege tog de hurtigt en permanent plads i deres program for en ny sport.

Sommer-olympiske sportsgrene: Vandpolo
Sommer-olympiske sportsgrene: Vandpolo

Målet med hvert af de to hold på otte spillere er at score flere mål i modstandernes mål end at slippe ind i deres eget. De tre meter lange porte flyder på modsatte sider af poolen i en afstand af ikke mere end 30 meter fra hinanden og stiger næsten en meter over vandet. Reglerne regulerer også strengt metoderne til at tage bolden væk fra modstanderen, og for deres overtrædelse er der 20 sekunders fjernelse - svømmere venter i vandet i et specielt udpeget hjørne af puljen. Den samlede spilletid - 32 minutter - er opdelt i fire halvdele, og dommeren, der tæller det, stopper stopuret, når bolden ikke er i spil (forbereder sig på frikast, tager position efter et mål osv.).

Denne sport dukkede op i det olympiske program for længe siden - allerede i andet sommerkamp deltog 7 hold i vandpoloturneringen. Sandt nok blev princippet om "et land - et hold" ikke overholdt, derfor blev der f.eks. Tildelt bronzemedaljer til to franske hold på én gang. Og de første olympiske mestre var repræsentanter for moderens sport - briterne slog belgierne i finalen.

Ved OL ved sommeren blev vandpoloturneringen betragtet som en udstilling - flere amerikanske hold deltog i den. Og startende med de næste spil, der blev afholdt i 1908 i London, afholdes sådanne konkurrencer regelmæssigt. Kvinder vandt retten til at deltage i sommerlegene og i denne sport kun hundrede år efter vandpolo-debut ved OL - den første kvindeturnering blev afholdt i 2000 i Sydney.

Det år vandt begge russiske hold medaljer - kvinder vandt bronzemedaljer, og mænd tabte til det ungarske hold i den sidste kamp. Ved den næste olympiade gik vores mænd heller ikke til podiet - de vandt bronzemedaljer. Vi har ingen andre priser i denne sport endnu, men USSR-mænds landshold har dem 7. De ungarske olympiere dominerer i denne sport - de blev de første ni gange og tre gange besatte de to andre trin på det olympiske podium.

Anbefalede: