Sommer-olympiske Sportsgrene: Dykning

Sommer-olympiske Sportsgrene: Dykning
Sommer-olympiske Sportsgrene: Dykning

Video: Sommer-olympiske Sportsgrene: Dykning

Video: Sommer-olympiske Sportsgrene: Dykning
Video: Moscow 1980 Olympic Games Highlights 2024, Kan
Anonim

Dykning har været i OL-programmet siden 1904. Ved konkurrencer udfører atleter hoppe fra et springbræt og fra en platform med forskellige højder. Dommerne vurderer renheden af indgangen til vandet og kvaliteten af skruerne, omdrejningerne og omdrejningerne. Derudover tages der i synkroniserede springkonkurrencer hensyn til synkroniseringen af akrobatiske elementers ydeevne af to atleter.

Sommer-olympiske sportsgrene: dykning
Sommer-olympiske sportsgrene: dykning

Konkurrence

Olympiske begivenheder inkluderer platformdykning og springbrætdykning. Et tårn er et stift panel installeret over vandstanden i en højde af 10 meter. Springbrættet er et fleksibelt bord med en justerbar fjeder placeret tre meter over vandet. Atleter skal gennemføre flere spring fra de vigtigste træningsgrupper.

Vanskelighed

Spring i vandet indeholder flere elementer: tuck, spin, bøjet spring og salto. Hver består af en kombination af elementer. Han tildeles en vis sværhedsgrad, der bestemmer dykkerens dygtighed i vandet. På hvert trin udfører atleter en række spring. For det første vil et dommerpanel på 7 personer evaluere individuelle dyk på en 10-punkts skala. De bedste 2 og de værste 2 tages ikke i betragtning, og de resterende 3 opsummeres og ganges med hoppevanskelighedskoefficienten, hvis værdi afhænger af antallet af salto og flips. Sværhedsgraden for olympiske dykningskonkurrencer kan variere fra 1,3 til 3,6.

Dommer

Dommerne vurderer udførelsen af springet og indgangen til atletens vand, løbet og opstigningen. Et løb, der er glat og stærkt, værdsættes især. Springet skal være tillidsfuldt og kraftfuldt, samtidig med at balance og selvkontrol opretholdes. Springudførelsen er det vigtigste element og evalueres for teknik, mekanik, nåde og form. Der skal sprøjtes lidt, når man kommer ind i vandet, atletens krop skal være næsten lodret lige.

Synkroniseret dykning

Synkroniserede dykningskonkurrencer bedømmes af 9 dommere. Af disse vurderer 5 dommere kun synkroniteten af springet og 4 dommere - teknikken til at udføre springet af dykkere i vandet - to for hver af atleterne. Dommerne, der overvåger synkroniseringen af springet, sporer afstanden fra springbrættet til indgangsstedet, den samtidige indgang i vandet, synkroniseringen i start og spring, koordineringen af alle bevægelser i flyvning i tide, identiteten af indgangsvinklerne i vandet. Den højeste og den laveste score er ekskluderet, den endelige score beregnes på samme måde som for enkelt spring.

Konkurrenceformat

I dykkerkonkurrencen, efter den indledende fase, bestemmes 18 semifinalister, hvoraf 12 vil være i finalen efter resultaterne af semifinalen i spring. 8 par dykkere deltager i den synkroniserede springkonkurrence.

Olympisk kvalifikation

Hvert land har en grænse for antallet af deltagere op til 2 atleter i hver type konkurrence. Desuden, hvis 2 atleter fra et land har til hensigt at deltage i konkurrencen, skal de overholde "A" -standarden, og hvis kun 1 atlet fra landet deltager, så er "B" -standarden.

Anbefalede: