Sådan Fungerer Det Olympiske Fakkelrelæ

Indholdsfortegnelse:

Sådan Fungerer Det Olympiske Fakkelrelæ
Sådan Fungerer Det Olympiske Fakkelrelæ

Video: Sådan Fungerer Det Olympiske Fakkelrelæ

Video: Sådan Fungerer Det Olympiske Fakkelrelæ
Video: Min opgave er at observere skoven, og her sker noget mærkeligt. 2024, April
Anonim

Den 29. september 2013 startede det olympiske fakkelrelæ i Olympia, Grækenland, hvilket førte til starten af de olympiske vinterlege 2014 i Sochi. Den 5. oktober i Athen vil branden blive afleveret til den russiske delegation, som vil levere den til Moskva, og derefter vil fakkelen rejse gennem Rusland.

Sådan fungerer det olympiske fakkelrelæ
Sådan fungerer det olympiske fakkelrelæ

Relæorganisation

Ruten for den olympiske flamme i Rusland blev præsenteret af Sochi 2014-organisationskomiteen et år før stafetten startede. Det blev meddelt, at fakkelen vil være i hænderne på atleter, på tog, biler, fly, på det russiske trojka og rensdyrhold. Oprindeligt blev det også antaget, at den olympiske flamme under turen vil besøge den dybeste sø i verden - Baikal og passere gennem den højeste europæiske bjergtop - Elbrus. Derudover var det planlagt at sende ild selv ud i rummet. For hele tiden vil fakkelen rejse over 65 tusind kilometer, og 130 millioner mennesker fra 2.900 bosættelser vil være i stand til at se relæet.

Stafetten i Rusland begynder den 7. oktober i Moskva og løber indtil starten på OL den 7. februar og dets endelige destination i Sochi. Repræsentanter for organisationskomiteen for de olympiske lege hævder, at stafetten ikke kun vil være den længste, men også den længste i historien - 123 dage, hvor fakkelbærerne bærer den olympiske flamme gennem hovedstæderne på 83 konstituerende enheder i Den Russiske Føderation.

Relærute

Fra Moskva og Krasnogorsk nær Moskva vil ild mod uret blive ført rundt i Moskva-regionen gennem byer som Tver, Smolensk, Kaluga, Tula, Ryazan, Vladimir, Ivanovo, Kostroma og Yaroslavl. Derefter vil fakkelen blive leveret til den nordvestlige del af landet, hvorfra - til Fjernøsten og de nordlige regioner. Derefter, gennem Volga-regionen, vender ilden tilbage til den centrale del af Rusland, den vil blive båret gennem Tambov, derefter Lipetsk, Orel, Bryansk, Kursk, Belgorod, Voronezh og Volgograd.

I den sidste fase af relæet vil fakkelen til den olympiske flamme rejse til Sochi med motorrally fra Elista og passere gennem 10 sydlige byer, indtil den når sin destination i Sochi den 7. februar 2014. Mere end 14 tusind fakkelbærere vil være involveret i stafetten.

Specielt til stafetløbet købte organisationskomitéen 16 tusind fakler, som blev produceret på Krasnoyarsk maskinbygningsanlæg. Prisen for hver fakkel er 12.942 rubler. Fakkelhuset består af en aluminiumslegering med en fint spredt mat tekstur, og designet gør det muligt for ilden ikke at slukke selv i dårligt vejr. Den øverste del af sagen er indlagt med symbolerne på De Olympiske og Paralympiske Lege.

Anbefalede: