Hvor Skal Du Tilmelde Dig: Hånd-til-hånd Kamp Eller Karate

Indholdsfortegnelse:

Hvor Skal Du Tilmelde Dig: Hånd-til-hånd Kamp Eller Karate
Hvor Skal Du Tilmelde Dig: Hånd-til-hånd Kamp Eller Karate

Video: Hvor Skal Du Tilmelde Dig: Hånd-til-hånd Kamp Eller Karate

Video: Hvor Skal Du Tilmelde Dig: Hånd-til-hånd Kamp Eller Karate
Video: РАЗДВОЕНИЕ ЛИЧНОСТИ! КТО ЭТОТ НОВЕНЬКИЙ?! Мальчик Ангел и Демон! 2024, Kan
Anonim

Hvis en kampsport hjælper dig ud i et vanskeligt øjeblik mindst en gang i dit liv, har du allerede spildt din tid på det. Selvforsvarsfærdigheder er vigtige og nyttige, men når man lærer dem, opstår det vanskelige spørgsmål om at vælge en bestemt kampsport altid.

Hær-til-hånd-kamp
Hær-til-hånd-kamp

Forskelle mellem hånd-til-hånd-kamp og karate

Først og fremmest skal du forstå, at der ikke er nogen separat kampkunst med navnet "hånd-til-hånd-kamp", dette udtryk forener en række kampsystemer. Derfor bør du altid afklare, hvilken slags hånd-til-kamp kamp der er tale om. Dette kan f.eks. Være hær-til-hånd-kamp, russisk hånd-til-kamp-kamp osv.

Ikke desto mindre har alle hånd-til-hånd-kampsystemer fælles træk, der gør det muligt at identificere dem og tydeligt adskille dem fra karate, kung fu og andre østlige kampsport. Et af de vigtigste principper for hånd-til-hånd-kamp er dens virkelige anvendte effektivitet. Forestil dig en situation: vinter, frost, is, du er i varmt stramt tøj og vintersko. Tænk nu, kan du i denne situation sparke i hovedet på den person, der angreb dig? Sikkert ikke.

De barske vejrforhold i Rusland alene gør mange elementer af karate og anden kampsport ineffektive. Hertil kommer, at for en europæer er selve plasticiteten i disse kampsystemer normalt usædvanlig - de fleste slag leveres ikke med hele kropsvægten, med en feje og i cirkulære baner, men koncentreret til et punkt med en øjeblikkelig frigivelse af energi i kontaktøjeblikket. Denne kampteknik har sine fordele og sin egen æstetik, og alligevel er det for mennesker med en europæisk fysik ret fremmed, det er svært at vænne sig til det.

Hånd-til-hånd-kamp i denne henseende er en mere pålidelig kampsport. Alt i det er ret simpelt og pragmatisk - det, der ikke er effektivt, kastes hensynsløst væk. Derudover er der ingen overvægt af slående eller kasteteknikker, hvilket er typisk for eksempel for karate eller aikido. Hele arsenalet med strejker, kast og andre teknikker, der kan sikre sejr over fjenden, bruges aktivt.

Sport og ægte kamp

Masters karate er en yderst effektiv kampsport. Derfor er han en mester til at vinde under alle forhold og i enhver situation. Men hvis vi sammenligner effektiviteten af karate og hånd-til-hånd-kamp med hensyn til træningstid, så er hånd-til-kamp kamp i spidsen. Hvad kan du for eksempel undervise i karate om seks måneder? Grundlæggende holdninger, bevægelsesteknikker, enkle blokke og strejker. Og dette er forståeligt, da grundlæggende teknik er meget vigtig i karate. Først behersker den studerende formen (grundlæggende teknikker), så når mestring vises, bevæger han sig væk fra formen mod fri improvisation.

Når man studerer kamp mod hånd i seks måneder, gøres en studerende til en fuldt ud fuldt fighter. Han er stadig langt fra en mester, men med hensyn til reelle praktiske kampfærdigheder vil han overgå sine kolleger, der begyndte at studere karate på samme tid. Dette aspekt er også meget vigtigt: mange karateskoler trækker stærkt ind mod sport. Tag for eksempel karate kyokushinkai, denne stil betragtes som en af de hårdeste og mest effektive. Samtidig er slag mod hovedet forbudt i det, for i sportskampe kan en modstander påføres en dødelig skade. Men hvis en atlet bliver vant til at undgå slag i hovedet, kan han simpelthen ikke effektivt anvende dem i en reel kampsituation.

I kamp mod hånd er alt anderledes. Dens teknik er specifikt rettet mod anvendt brug; specielle hjelme kan bruges til at beskytte hovedet under træning sparring. Alt dette bringer træning så tæt som muligt på ægte kamp, gør teknikken pålidelig og effektiv.

Så hvis du hurtigt vil lære rigtige praktiske kampfærdigheder, er det bedre at vælge hånd-til-hånd-kamp. Hvis du ud over rent praktiske kampsfærdigheder også er interesseret i de filosofiske aspekter af kampsport, skal du vælge karate. Du vil bruge mere tid på at lære, men du vil finde en livssti med din filosofi.

Anbefalede: