Den Mest Tildelte Fodboldklub I Holland

Den Mest Tildelte Fodboldklub I Holland
Den Mest Tildelte Fodboldklub I Holland

Video: Den Mest Tildelte Fodboldklub I Holland

Video: Den Mest Tildelte Fodboldklub I Holland
Video: Андрей Шевченко - как живет главный тренер сборной Украины и сколько он зарабатывает 2024, Kan
Anonim

Det hollandske mesterskab er ikke et af de fire stærkeste nationale mesterskaber i fodbold. Imidlertid deltager klubber med en stor sportshistorie også i denne liga.

Den mest tildelte fodboldklub i Holland
Den mest tildelte fodboldklub i Holland

Begyndelsen af halvfjerdserne i det tyvende århundrede er en hel æra i verdensfodboldens historie. Det var på dette tidspunkt, at udtrykket total fodbold dukkede op i sportsverdenen, der stammer fra Holland. Denne spillestil blev legemliggjort i handlingerne fra spillerne fra den mest betegnede hollandske fodboldklub - Ajax Amsterdam.

image
image

Den berømte klub fra hollandske hovedstad blev grundlagt i 1900. Under holdets eksistens vandt "Ajax" i alt 71 vigtige sejre: i det nationale mesterskab (såvel som i landets cupturneringer) og de vigtigste europæiske fodboldkonkurrencer.

Tre guldstjerner flagrer over Ajax-emblemet, hvilket er tegn på mere end tredive sejre for holdet i det nationale mesterskab. Ajax har vundet det hollandske mesterskab 33 gange, hvilket i øjeblikket er en rekord blandt alle fodboldhold fra Holland. Dutch Cup "Ajax" vandt 18 gange (en rekord blandt klubberne i Holland), desuden er Amsterdamitterne otte gange Super Cup-vindere i landet.

I Champions Cup-turneringen har Ajax vundet fire gange. Det er bemærkelsesværdigt, at amsterdamitterne tre gange i træk vandt det mest hæderlige klubfodboldtrofæ i æraen "total fodbold" med den fremragende præstation fra Johan Cruyff (Cruyff) - i 1971, 1972 og 1973. Kun Real Madrid kan være stolt af en sådan fremragende præstation.

Amsterdam Ajax er tre gange europæisk Super Cup-vinder. Andre vigtige europæiske trofæer i holdet inkluderer engangssejre i UEFA Cup (moderne Europa League), Intertoto Cup (i øjeblikket ikke afholdt) og Cup Winners 'Cup. To gange har Ajax-spillere vundet titlen som den bedste klub i verden ved at vinde Intercontinental Cup.

Anbefalede: