Hvordan Man Vælger Udstyr

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Vælger Udstyr
Hvordan Man Vælger Udstyr

Video: Hvordan Man Vælger Udstyr

Video: Hvordan Man Vælger Udstyr
Video: 3. SÅDAN VÆLGER DU VÆRKTØJ OG UDSTYR 2024, Kan
Anonim

Det er usandsynligt, at man kan forestille sig en fuldgyldig sommerferie uden dykning. Det væsentlige her er valget af det rigtige udstyr. Hvordan vælger man det rigtige udstyr til dykning i den vidunderlige undervandsverden?

Hvordan man vælger udstyr
Hvordan man vælger udstyr

Instruktioner

Trin 1

Først og fremmest skal du overveje spørgsmålet om at købe en dykkermaske. Den enkleste enhed til at observere genstande i vandmiljøet er svømmebriller. Men sådanne briller anbefales ikke at blive brugt i en dybde på mere end to meter, ellers vil arbejdet i øjets blodkar blive forstyrret.

Trin 2

Masken giver dig også mulighed for at udligne trykket i rummet under masken på grund af udånding gennem næsen. Det er almindeligt accepteret, at masken er hovedelementet i en dykkerudstyr.

Trin 3

Moderne masker har normalt en silikone krop, selvom der stadig findes gummi. Silikone er mere holdbar end gummi og mindre modtagelig for vandnedbrydning. Når du vælger farven på masken, skal du huske på, at den gennemsigtige krop udvider synsfeltet, men kan skabe refleksioner på glasset.

Trin 4

Maskeporten skal tåle mekanisk belastning og de kemiske virkninger af havvand. Forskellige typer plast og hærdet glas foretrækkes. Det foretrækkes at vælge en silikonestrop. Flere producenter tilbyder masker med en praktisk mekanisme til nem og hurtig justering af selen og med drejelige spænder.

Trin 5

For at teste masken for lækager skal du placere den på dit ansigt uden en rem og indånde let gennem næsen. Hvis masken klæber til dit ansigt og klæber til dit ansigt, så passer dens form til dig.

Trin 6

Det næste element i en dykkerudstyr er et åndedrætsrør. Åndedræt gennem det er praktisk, når det er under vandoverfladen. Denne del består af et mundstykke og selve røret. Lavet af blød silikone, passer mundstykket let i munden.

Trin 7

Valget af rørlængde er individuelt. Et langt rør fylder mindre, men kræver mere indsats, når der blæses vand ud af det på tidspunktet for fremkomsten. Den optimale rørlængde er ca. 40 cm, og diameteren er ca. 25 mm.

Trin 8

Når du vælger et rør, skal du være opmærksom på tilstedeværelsen af et fastgørelsessystem. Det er normalt lavet i form af en plastikklips eller en gummiring. Uden en sådan fastgørelse er der risiko for tab af rør.

Trin 9

Kan en ubåd svømme uden finner? Sikkert. I nærværelse af dykkerudstyr er bevægelsesfriheden under vand imidlertid begrænset. Finner er i stand til at kompensere for dette ubehagelige øjeblik. Den model, der passer dig, skal vælges under hensyntagen til individuelle egenskaber.

Trin 10

Finnernes egnethed bestemmes af den lette fastgørelse til benene og bevægelsernes effektivitet under svømning. Lukkede hælfinner er behagelige at have på bare fødder, de passer tættere. Når du bruger en våddragt med støvler, skal du vælge åben hæl og stropper.

Trin 11

Hvis du planlægger at blive en dykker, kan du ikke undvære en våddragt. Der er tre typer af sådanne dragter: "tør", "halvtør" og "våd". En tørdragt giver komfort og tørhed. Det er forseglet, men begrænser bevægelse og kræver særlig træning i svømning i det. En sådan dragt foretrækkes af professionelle og amatører ved dykning under isen.

Trin 12

De mest anvendte våddragter er "våde". Deres fordel er, at de ikke hindrer bevægelse, når de svømmer under vandet. Vand trænger ind under sådan en jakkesæt, men det skaber ikke ubehag, da det varmer op fra varmen fra dykkeren. En anden fordel er de lavere omkostninger sammenlignet med en tørdragt.

Trin 13

"Halvtør" dragt er en krydsning mellem de overvejede muligheder. Fødder og hænder i sådan en våddragt er åbne, lynlåsen er lufttæt. Hovedkriteriet ved valg af enhver form for våddragt er, hvor tæt det passer til kroppen.

Anbefalede: