Sådan Snøres Skøjter Korrekt På Dine Fødder For En Sikker Pasform

Indholdsfortegnelse:

Sådan Snøres Skøjter Korrekt På Dine Fødder For En Sikker Pasform
Sådan Snøres Skøjter Korrekt På Dine Fødder For En Sikker Pasform

Video: Sådan Snøres Skøjter Korrekt På Dine Fødder For En Sikker Pasform

Video: Sådan Snøres Skøjter Korrekt På Dine Fødder For En Sikker Pasform
Video: Fodsved: Derfor stinker fødder 2024, Marts
Anonim

Skøjteløb er en af de mest populære vintersport. For ikke at komme til skade ved skøjteløb, skal du være i stand til at binde snørebåndet korrekt - dette hjælper med at sikre skøjterne mere sikkert på dine fødder.

Sådan snøres skøjter korrekt på dine fødder for en sikker pasform
Sådan snøres skøjter korrekt på dine fødder for en sikker pasform

Når du køber skøjter, skal du tage dig tid til at prøve dem. De skal vælges nøjagtigt i størrelse, ellers varer de ikke længe, og sandsynligheden for skade øges betydeligt. Hvis du ikke planlægger at købe dine egne skøjter, og der ikke er så meget erfaring med at vælge dem i billetkontoret, skal du være opmærksom på brandets popularitet. Verdensproducenter designer sådanne sko under hensyntagen til fodens anatomiske træk, så det er behageligt at vende rundt og ride i dem.

Sådan snøres skøjter korrekt

Skøjterne er bedre fastgjort på benene, hvis de er snoet ordentligt. Støvlen skal sidde komfortabelt og tæt på foden for at beskytte den mod mekaniske skader. De begynder snørebånd fra bunden op - på samme tid, i den del af tåen, skal blonderne være svagere for ikke at udøve stærkt tryk. Stram snørebåndet i vristområdet, dette hjælper anklen og hælen bedre med at fastgøre og samtidig beskyttes mod skade. Og i området med de øverste kroge er det bedre at løsne blonderne - benet bliver mere behageligt, desuden går fleksibilitet ikke tabt.

Inden du går ud på isen for første gang i nye støvler, skal du snøre og anbringe dem flere gange for at kontrollere, hvordan skoene sidder tættere på dine fødder.

Før du binder snørebåndene, skal du prøve at strække snøreområdet, det vil sige bagbenet og tungen, så støvlen bedre vikles rundt om benet. Hvis skoen er korrekt snørt, kan du ikke få en eneste tå under blonderne.

Sådan forbedres fikseringen af skøjten på benet

Skatesnørebånd bør ikke være for tykke - nylon snørebånd, der strækker sig lidt, er bedst. At få skøjten til at snugge sig op til foden, snøre udefra og indefra, så krydsbåndene ligger på tungen på støvlen. Den del af snøringen, der er placeret ved foden, kan fastgøres til en knude for yderligere fiksering.

Stram ikke snørringen for tæerne for tæt, da dette kan forstyrre blodcirkulationen i foden.

Med en korrekt snørt sko vil benet ikke rotere i den, tåen adskiller sig ikke fra indersålen. Jo mere fast hælen presses mod indersålen og bagsiden af støvlen, desto bedre er skøjtens fastgørelse på foden.

Når du er færdig med snøringen, skal du ikke gøre for meget spænding - det vil gøre foden lettere at bøje i lave eller dybe kneb. Det er bedst at kontrollere spændingen på snørebåndene på hvert par kroge eller huller. For at gøre dette skal du prøve, om du kan squat frit hver gang efter det næste træk i blonder. Dette er selvfølgelig noget kedeligt, men resultatet bliver også godt.

Støvler kan snøres med eller uden kroge. Den første mulighed er mere praktisk - snøring er lettere, du kan hurtigt tage dine sko af. På den lodrette del af bagagerummet skal afstanden mellem kroge være ca. 2-2,5 cm. Meget sjældnere bruges snøresko uden kroge til skøjteløb.

For at fastgøre den øverste del af skøjten godt og sikkert på benet skal du udføre snøringen som følger. Kast snoren over krogen, læg den under bunden af krogen, og vikl den ind, så den ligner en løkke, inden du går videre til den næste kroge. På denne måde holder snøringen meget strammere, og kroge forbliver på plads længere.

Anbefalede: