Den Nemme Måde At Rengøre Bremseklodser På

Indholdsfortegnelse:

Den Nemme Måde At Rengøre Bremseklodser På
Den Nemme Måde At Rengøre Bremseklodser På

Video: Den Nemme Måde At Rengøre Bremseklodser På

Video: Den Nemme Måde At Rengøre Bremseklodser På
Video: Bremseeftersyn, rensning af bremser - gør det selv 2024, April
Anonim

Hvis bremseklodser til skivebremser på en cykel, knallert eller motorcykel bliver stærkt snavsede, fører dette til et markant fald i bremseevnen. Det er vigtigt at vide, at hvis en olieholdig væske kommer ind i skiven, kan bremserne stoppe med at virke helt. I dette tilfælde er alt der er tilbage at købe nye puder. Som regel har elektroderne endnu ikke haft tid til at blive slidte. Derfor skal de rengøres korrekt for forurening.

Den nemme måde at rengøre bremseklodser på
Den nemme måde at rengøre bremseklodser på

Er det nødvendigt

  • - gasskærer
  • - materiale uden fibre
  • - opløsningsmiddel;
  • - standard sæt værktøjer.

Instruktioner

Trin 1

Demonter bremsemaskinen, fjern puderne og tør alt synligt snavs af puderne. Hvis der findes et lag olieagtigt snavs på puderne, vil dette bekræfte antagelsen om, at der er trængt olie ind i puderne. Ud over olie kan puder være forurenet med vejreagenser eller en blanding af forskellige forurenende stoffer.

Trin 2

Det første trin er at tørre puderne af med et opløsningsmiddel, såsom "Acetone" eller "Thinner 646". Det tilrådes ikke at bruge opløsningsmidler som "White spirit" eller almindelig petroleum. Disse stoffer har ikke tilstrækkelig aktivitet og opløser ikke sådanne forureninger særlig godt. Almindelig bremsevæske såsom DOT eller benzin kan også bruges til aftørring. Derefter skal elektroderne tørres.

Trin 3

Desværre vil simpel aftørring ikke være nok. Når alt kommer til alt, absorberer bremseklodser, som en svamp, alt snavs, og det er derfor ikke muligt let at vaske snavs af.

Trin 4

For at rengøre puderne bruger vi en konventionel gasbrænder (eller gasskærer) med en dåse husholdningsgas. Tag en renset og tørret blok med tænger og antænd den på en brænderflamme. Blokken skal bringes til rød varme. Ved denne temperatur vil alle olieholdige urenheder udbrænde eller koge væk, og andre urenheder bliver til let vaskbart støv. Udbrændthedskontrol skal udføres visuelt. Det olieholdige snavs ses som flammes op og antænder, hvilket giver hvid røg.

Trin 5

Efter afglødning af elektroderne må de ikke afkøles hurtigt. Køleprocessen skal finde sted i luft uden brug af vand eller andre medier. Efter afkøling skal elektroderne tørres af med en tør og ren klud.

Anbefalede: