Sådan Smøres Din Cykel

Indholdsfortegnelse:

Sådan Smøres Din Cykel
Sådan Smøres Din Cykel

Video: Sådan Smøres Din Cykel

Video: Sådan Smøres Din Cykel
Video: Sådan smører du kæden på din cykel, samt opbygningen af en cykelkæde 2024, April
Anonim

For at forlænge din cykels levetid skal du smøre den regelmæssigt. Hvis du kan finde ud af nøjagtigt, hvilke knudepunkter der skal smøres på en cykel, er det meget vanskeligt at vælge, hvordan man selv smører en cykel. Lad os i trin overveje, hvilke dele der skal smøres på cyklen, og hvilket smøremiddel vi skal vælge.

mountainbike
mountainbike

Instruktioner

Trin 1

Cykelkæden skal smøres med fedt med lav viskositet og god slidstyrke. Den bedste mulighed ville være WD-40 eller et tilsvarende gennemtrængende smøremiddel. Og selvom WD-40 og dens analoger ikke er et smøremiddel i teknisk forstand, er det netop sådanne sammensætninger, der er optimale til at trænge igennem led og kædeled, hvilket betyder, at de vasker snavs væk på den bedste måde og ikke efterlader en beskidt mærke. Naturligvis kan specialsmøremidler anvendes, men de er normalt meget dyre.

Billede
Billede

Trin 2

Cykelkassetten har ikke brug for regelmæssig smøring, men den skal rengøres med jævne mellemrum. Til denne rengøring vil det være nyttigt at påføre en slags fedt, såsom lithiumfedt, på kassetten eller også at spilde alle WD-40-stjerner.

Billede
Billede

Trin 3

Cykelskiftere har ikke brug for smøring, men det vil være nyttigt med jævne mellemrum at smøre de forreste og bageste gearskifter. Derudover kræver bagskifterullerne og lejerne på disse ruller regelmæssig smøring. Ethvert gennemtrængende smøremiddel kan anvendes.

Billede
Billede

Trin 4

Moderne cykelnav og bundbeslag kræver ikke regelmæssig smøring. opsamlet med fedt. Vær dog ikke doven til at fornye olielaget, når du servicerer bøsninger eller vogne og adskiller dem. For at gøre dette skal du tørre de adskilte dele og påføre dem et nyt lag Litol- eller SHRUS-fedt. Der er specielle smøremidler, men de vil også skade din tegnebog.

Billede
Billede

Trin 5

Ratstammen kræver ikke regelmæssig smøring og er samlet med fedt. Fortsæt med ratstammen på samme måde som bøsningerne.

Trin 6

Cykel skralde er belagt med flydende fedt. Hvis fedtet er for tykt, vil skraldeblade synke, og delen kan blive beskadiget. Derudover skal du ikke glemme, at skralde oprindeligt er plantet med fedt og ved at skylle delene med væskeindtrængende fedt, skyller du også skralde lejer. Derfor skal de smøres regelmæssigt. Skynd dig derfor ikke til at belægge denne del og gør det kun, når det virkelig er nødvendigt.

Billede
Billede

Trin 7

Under installationen kan cykelkabler smøres med silikonefedt eller grafitfedt.

Trin 8

Gaffelbenene og stødstammen kræver konstant smøring med et flydende silikonefedt.

Anbefalede: