Callanetics - øvelser Til Ballerinaer

Indholdsfortegnelse:

Callanetics - øvelser Til Ballerinaer
Callanetics - øvelser Til Ballerinaer

Video: Callanetics - øvelser Til Ballerinaer

Video: Callanetics - øvelser Til Ballerinaer
Video: Callanetics.Lesson 1. / Калланетика.Урок 1. 2024, April
Anonim

Calanetics eller calanetics er et gennemprøvet system med statiske øvelser udviklet i tresserne af det tyvende århundrede. Med sin hjælp kan du styrke og strække musklerne og give dem den såkaldte balletform.

Callanetics - øvelser til ballerinaer
Callanetics - øvelser til ballerinaer

Calanetics er et sæt på 29 øvelser baseret på yoga asanas. Det styrker livmoderhalsen og lændehvirvelsøjlen, forbedrer stofskiftet og hudtonen, engagerer dybe muskler og har generelt en gavnlig virkning på kroppen. Det menes, at kun en times kalanetik erstatter en dag med aerobic, hvilket betyder, at der er en chance for at blive slankere på meget kort tid. Denne langsomme, uhastede gymnastik kræver omhyggelig implementering af alle anbefalinger og, vigtigere, korrekt vejrtrækning. Under træningen sveder du ikke, kvæler eller prøver at følge med et vanvittigt tempo, som det ofte er tilfældet med aerob aktivitet. Nej, den grundlæggende regel for kalanetik er at opretholde en vanskelig, usædvanlig kropsholdning, der tvinger de "sovende" muskler til at arbejde. Dette sæt øvelser forlænger og strækker musklerne og skaber en smuk lettelse uden at øge lydstyrken. Derfor modtog kalanetik det uofficielle navn "øvelser til ballerinaer".

Calanetics er opkaldt efter Callan Pinckney, der udviklede dette sæt øvelser i begyndelsen af tresserne for at forbedre hendes helbred og undgå operationer i knæ og ryg.

Hvad du har brug for at vide, før du starter kalanetik klasser?

Ved første øjekast virker dette gymnastik-kompleks fuldstændig ukompliceret. Alt du skal gøre er at stå i en position i ikke mere end et og et halvt minut. Dette er imidlertid en misforståelse. At opretholde de ønskede stillinger kræver alvorlig anstrengelse og er ikke begrænset til strækning og afslapning. Hvis dit niveau af fysisk kondition ikke er for højt, bør du ikke vælge kalanetik som den vigtigste fysiske aktivitet. Til at begynde med gør Pilates, der, selv om de bekender de samme principper som kalanetik, stadig ikke er så krævende på menneskekroppens ressourcer.

Hvis din træning giver dig mulighed for at udføre kalanetik, skal du huske, at det maksimale resultat, som i tilfældet med mange andre typer træning, kun kan opnås, hvis principperne for korrekt ernæring følges. En proteindiæt, der undgår alkohol, tager vitaminer - alt dette giver dig mulighed for at føle og se ændringer i din krop på kortest mulig tid.

Calanetics er velegnet til folk, der ønsker at tabe betydelig vægt, dem der ikke kan lide cardiobelastninger, dem der ikke har tid til timevis med sport. Først skal kalanetika gives en time to eller tre gange om ugen, når den ønskede form er opnået, kan antallet af timer reduceres til en om ugen. Dette er ret nok til at holde sig i form.

Hvis en times lang træning virker for hård for dig, skal du ikke modløses: den kan spredes over flere 15 minutters sæt hele dagen.

I hvilke tilfælde er det forbudt at lave kalanetik?

Som med enhver seriøs fysisk aktivitet er der en række kontraindikationer. Du bliver nødt til at kigge efter et alternativ til dette kompleks, hvis:

- du blev opereret for mindre end et år siden

- du har meget dårligt syn

- du har astma;

- du har åreknuder eller hæmorroider.

Der er faktisk ingen andre kontraindikationer. Husk, at når du laver kalanetik, skal du ikke tvinge din krop. Hvis du ikke kan udføre nogle øvelser, så prøv den lettere version. Over tid bliver din krop stærkere, og du vil være i stand til at udføre alle bevægelser for bedre resultater.

Anbefalede: