Yoga. Hvad Er Dette System?

Yoga. Hvad Er Dette System?
Yoga. Hvad Er Dette System?

Video: Yoga. Hvad Er Dette System?

Video: Yoga. Hvad Er Dette System?
Video: БЕСПЛАТНЫЙ МАСТЕР КЛАСС - "ЖЕНСКОЕ ЗДОРОВЬЕ" 2024, Marts
Anonim

Yoga vinder popularitet blandt mennesker i det vestlige samfund. Men ved alle, der er interesserede i hende, hvad det er, "yoga"? Der er mange myter og misforståelser om dette spørgsmål. Almindelig gymnastik kaldes ofte yoga, og en yogi er en person, der bøjer sig på en eller anden ufattelig måde, sidder i en bevægelsesløs position i lang tid eller nynner noget uforståeligt for sig selv. Hvad har alle disse ideer at gøre med den sande beskrivelse af den gamle lære?

Yoga. Hvad er dette system?
Yoga. Hvad er dette system?

Den første ting at starte med definitionen af yoga er, at yoga er et system med selvkendskab. Og denne selvkendskab sker, herunder gennem arbejde med den fysiske krop (vi ser mennesker i forskellige asanas), også gennem arbejde med ånde (pranayama), stemme (mantra) og absolut gennem alle manifestationer af en person. Yoga er universel. Yoga passer til alle!

Vi udvikler os alle gennem hele livet, gennem vores mange levetider. Ikke alt dette er imidlertid klar over. Men i al sin tid bliver trangen til selvkendskab og udvikling hos en person mere og mere bevidst. Og her kommer yoga til undsætning! Og nogle af dens typer, såsom at arbejde med vores manifestationer (fysisk krop, tanker, følelser), er bare muligheder for, hvad vi selv kan vælge på jagt efter vejen til åndelig udvikling.

Vi besluttede, at yoga først og fremmest er et system med selvkendskab. Hvilke andre vigtige kriterier er der? Uanset hvilket system folk kalder yoga, men med rette kan det kun betragtes som en lære, der overholder yogaens første og andet principper.

Hvad taler vi om, spørger de, der lige er begyndt at stifte bekendtskab med yoga. Kort sagt, det første princip er princippet om venlighed og ikke at skade noget levende væsen, og det andet er princippet om logik og sund fornuft. Hvis der ikke er nogen omtale af disse principper i systemet, eller det er kendt om dem, men de ikke er opfyldt, kan et sådant system, a priori, ikke betragtes som yoga. Dette er de vigtigste kriterier, hvormed vi kan bestemme tilhørigheden af denne eller den anden undervisning til den ældste viden.

Anbefalede: