Hvad Er Den Sundeste Og Sikreste Sport

Indholdsfortegnelse:

Hvad Er Den Sundeste Og Sikreste Sport
Hvad Er Den Sundeste Og Sikreste Sport

Video: Hvad Er Den Sundeste Og Sikreste Sport

Video: Hvad Er Den Sundeste Og Sikreste Sport
Video: Hvad er sundt, og hvad er usundt? #Sundtellerfalsk 2024, Kan
Anonim

De mest nyttige og sikre sportsgrene er dem, der ikke er rettet mod højere sportslige præstationer og overvinder farer, men de, der har til formål at forbedre kroppen og styrke den generelt.

Fitness er en sund og sikker sport
Fitness er en sund og sikker sport

Mange hekse når de bliver spurgt om en sikker sport siger "skak" eller "eSport". På deres egen måde har de ret. Begge discipliner er blevet hævet til rang af sportskonkurrencer i mange lande i verden, herunder Rusland. Begge sportsgrene er gavnlige for udvikling: skak udvikler tænkning, logik og hukommelse. Esports - reaktion, strategisk tænkning og evnen til at træffe beslutninger med det samme.

Gymnastik

Med hensyn til sundhedsmæssige, fitness- og sikkerhedsmæssige fordele er gymnastik den bedste sport. Der er mange typer gymnastik: morgengymnastik, rytmisk gymnastik, rytmisk gymnastik, cirkusturnning, holdgymnastik og gadegymnastik.

De farligste sportsgrene er: kampsport, boksning, vægtløftning, fodbold og hockey. Fra ikke-olympiske - motorsport, flyvning med svæveflyvning og faldskærm, parkour.

Af alle disse typer kan der skelnes mellem sundheds- og fitnessanvisninger. Disse er fitness, pilates, callanetics, aerobics, som er populære i vores tid blandt kvinder. De, der er glad for orientalsk sport, vælger yoga, qigong, tai chi, wushu. Alle af dem er ikke farligere end morgenøvelser, men overgår det i fordele. Deres største fordel er, at alle menneskelige evner udvikler sig samtidigt og harmonisk. Trainees sikkerhed er på det højeste niveau: ingen ekstreme belastninger, ingen farer, minimal sandsynlighed for skade. For dem, der værdsætter ånden i konkurrence i sport, er der sportsfitnessområder: atletisk fitness, kropsfitness og andre. I tai chi og wushu afholdes der regelmæssigt konkurrencer, inklusive verdensomspændende.

Olympiske sportsgrene

Fra den internationale olympiske komité (IOC), der gennemførte forskning om skaderisikoen ved olympiske sportsgrene ved sommer-OL i Beijing, er kanosejlads blevet den sikreste. Det andet sted blev taget ved at ro, det tredje ved at sejle. Det skal bemærkes, at det vigtigste sikkerhedskriterium var sandsynligheden for skade fra deltagere i OL. Med andre ord er disse sportsgrene de sikreste for professionelle atleter.

De mest livstruende sportsgrene: faldskærmsudspring fra højhuse eller klipper (basehopping), skiløb ned ad bakke på uforberedte steder (heliskiløb), huledykning, klatring, mountainbiking, rafting.

For ikke-professionelle atleter blev golf, gåture og svømning tildelt af IOC-medlemmerne. I golf undtagen solskoldning kan du skade din ryg, hofter og knæ fra gentagen og voldsom svingning af klubben. Men hvis du bruger den rigtige teknik og varmer op før spillet, sker det ikke. Den eneste skade, der kan opretholdes under løbetur, er en forstuvning i fodens muskler. Forhindret ved brug af kvalitetsfodtøj og specielle indlægssåler. Svømning i poolen, når du bruger den rigtige teknik, skader næsten aldrig udøveren.

Anbefalede: