Hvordan Var De Olympiske Lege I Vancouver

Hvordan Var De Olympiske Lege I Vancouver
Hvordan Var De Olympiske Lege I Vancouver

Video: Hvordan Var De Olympiske Lege I Vancouver

Video: Hvordan Var De Olympiske Lege I Vancouver
Video: Олимпиада 1972 — Мюнхенские убийства 2023, December
Anonim

Fra 12. februar til 28. februar 2010 blev XXI Winter Olympic Games afholdt i den canadiske by Vancouver. Disse over to uger var fyldt med mange sportsbegivenheder. Deltagere og tilskuere blev helte og vidner om sejre og nederlag, dopingskandaler, kampen for olympiske medaljer og desværre endda tragiske begivenheder. Dette OL for det russiske hold var det mest mislykkede i legens historie.

Hvordan var de olympiske lege i Vancouver
Hvordan var de olympiske lege i Vancouver

Helt fra starten blev de olympiske lege i Vancouver afholdt under tegn på en absurd tragedie: Allerede før åbningen af legene blev flere atleter såret på bobslædesporet, og en ung lovende atlet fra det georgiske hold, Nodar Kumaritashvili, døde efter at have styrtet ind i en metalstøtte. Derfor begyndte OL-åbningen med et minuts stilhed.

Men så udviklede begivenhederne sig efter planen på trods af for varmt vejr og problemer med demonstranter og strejker, der protesterede mod globaliseringen. Allerede den næste dag, de sædvanlige olympiske hverdage begyndte, fandt de første officielle konkurrencer sted - hopp fra K-90 springbrættet, i den sidste, hvor den schweiziske Simon Ammann vandt, som åbnede scoringen for medaljerne i Vancouver.

Russiske skiløbere startede deres forestillinger ikke særlig godt, og som et resultat fik de kun fjerde pladser, hvilket trænerne forklarede med det dårlige udvalg af skivoks. Den første olympiske medalje for det russiske hold blev vundet af hurtigløberen Ivan Skobrev, der tog tredjepladsen i en afstand af 5 km.

Det russiske hold blev fortsat hjemsøgt af fiaskoer: tofighteren Niyaz Nabeyev, som store forhåbninger var knyttet til, blev fjernet fra konkurrencen på grund af et øget niveau af hæmoglobin i blodet. I den allerførste kamp med finnerne tabte de russiske hockeyspillere 1: 5 og faldt næsten straks ud af kampen om medaljer. For første gang i mange år var der ingen russiske atleter i konkurrencen mellem sportspar.

Det første guld til Rusland først den 5. dag i Olympiaden blev vundet af sprinter skiløbere Nikita Kryukov og Alexander Panzhinsky. Evgeni Plushenko, der blev forudsagt guld i kunstskøjteløb, tog kun andenpladsen, hvilket også blev en ubehagelig overraskelse og en grund til lange tvister. Succesen blev ledsaget af isdansere, skiløbere i holdsprinten, skiskyttere og luge, der tilføjede et par flere medaljer til samlingen af det russiske landshold. For første gang i russisk sportshistorie vandt Ekaterina Ilyukhina en guldmedalje i snowboarding. I det uofficielle holdbegivenhed var det russiske landshold kun 11. med hensyn til antallet af olympiske medaljer.

Ved afslutningsceremonien for de olympiske lege overgav Vancouver stafetten til den russiske by Sochi. Lad os håbe, at den næste olympiade, der afholdes i 2014, vil bringe mere held og medaljer til vores atleter.

Anbefalede: