Hvordan Var OL I Lillehammer 1994

Hvordan Var OL I Lillehammer 1994
Hvordan Var OL I Lillehammer 1994

Video: Hvordan Var OL I Lillehammer 1994

Video: Hvordan Var OL I Lillehammer 1994
Video: The Full Lillehammer 1994 Winter Olympic Film | Olympic History 2023, December
Anonim

I 1994 blev vinter-OL afholdt i den norske by Lillehammer. Det var et godt valg med hensyn til klima, da der er nok sne i denne region, men på samme tid er lufttemperaturen behagelig for konkurrencen.

Hvordan var OL 1994 i Lillehammer
Hvordan var OL 1994 i Lillehammer

Hold fra 67 lande deltog i 1994-spillene. For første gang konkurrerede et separat hold fra Den Russiske Føderation ved denne Olympiade. Før det spillede Sovjetunionens landshold eller, efter dets sammenbrud, United Team, på kampene. Også uafhængige hold fra Georgien, Hviderusland, Ukraine, Kirgisistan, Moldova og Kasakhstan dukkede op til OL. Tjekkoslovakiet blev opdelt i to stater, og nu deltog atleter fra Tjekkiet og fra Slovakiet i spillet. Jugoslavien var i en borgerkrigstilstand, men en af de nyligt uafhængige stater - Bosnien-Hercegovina - var i stand til at sende sine atleter.

For første gang deltog nogle sydlige lande som Israel, Amerikansk Samoa og Trinidad og Tobago i vinterlege.

Som et resultat af udvælgelsen af atleter i indledende konkurrencer blev USA-holdet det mest talrige. Hun blev lidt tabt af landsholdene i Rusland og Tyskland.

Den første plads i medaljestillingen gik til Rusland. En betydelig del af holdet bestod af atleter, der allerede havde gjort sig bemærket i sovjetiske sportsgrene. Traditionelt fungerede russiske skiskyttere godt. I kunstskøjteløb modtog russiske atleter tre ud af fire mulige guldmedaljer. Et team af skiløbere og flere skatere modtog guld. Men hockeyteamet skuffede fansen og kom ikke ind i prisvinderne.

Andenpladsen blev taget af vært for konkurrencen - Norge. Det største antal medaljer blev bragt af skiløbere og skatere i dette land, inklusive den berømte Bjørn Dalen.

Tredjepladsen gik til Tyskland. De bedste resultater blev vist af tyske skiløbere og slæder. Der blev også modtaget 2 medaljer af atleter for at hoppe fra et springbræt.

Team USA sluttede på femtepladsen. Hun har traditionelt vist sig at være svagere i vintersport end om sommeren.

Anbefalede: