Hvordan Var OL I Beijing

Hvordan Var OL I Beijing
Hvordan Var OL I Beijing

Video: Hvordan Var OL I Beijing

Video: Китай объявляет войну исламу и разрушает минареты 2022, December
Anonim

Beijing blev valgt til hovedstaden i XXIX sommer-OL i 2001 på IOC-sessionen i Moskva. Hans konkurrenter om retten til at være vært for lege var Toronto, Paris, Osaka og Istanbul. OL fandt sted i 2008 og blev det største i historien.

Hvordan var OL i Beijing
Hvordan var OL i Beijing

Kina nærmede sig forberedelsen og afholdelsen af ​​OL med det største ansvar. Spillets værter overraskede alle ikke kun med antallet af guldmedaljer i den samlede stilling, men også med den fremragende organisering af begivenheden.

På få år lykkedes det Beijing at bygge 37 storslåede strukturer, der var helt klar til at være vært for spillene. De vigtigste er Bird's Nest stadion, Water Cube, Olympic Park, basketball stadion, National Sports Palace og Olympic Congress Center. Motorveje blev bygget og rekonstrueret, og en anden terminal i Beijing International Airport blev sat i drift.

Åbningsceremonien for legene fandt sted den 8. august på Beijing National Stadium. Det var et kæmpe show, hvor ca. 15 tusind mennesker deltog.

Mere end 11 tusind atleter fra 204 lande deltog i spillet. Det største hold var det kinesiske landshold på 639 atleter. For første gang deltog landsholdene i Montenegro, Tuvalu og Marshalløerne i sådanne konkurrencer. Den Internationale Komité forbød først deltagelse af det irakiske landshold i OL, men tillod derefter stadig fire atleter.

Det kinesiske landshold overskred regeringens plan. Himmelske atleter har samlet 51 guldmedaljer i stedet for minimum 45. De ligger betydeligt foran alle deres konkurrenter - holdene i USA, Storbritannien og Rusland. Team USA sluttede på andenpladsen med 36 guld-, 38 sølv- og 36 bronzemedaljer. Vores land tog den hæderlige tredjeplads i den samlede holdrangering efter at have vundet 23 guldmedaljer.

Afslutningsceremonien for de XXIX olympiske lege blev afholdt lige så højtideligt som åbningsceremonien. Præsidenten for Den Internationale Olympiske Komité holdt en tale under bifald af hundrede tusind tilskuere. Derefter fandt en parade af alle holdene, der deltog i legene. Showet fortsatte med en koncert af popstjerner, og i slutningen af ​​fejringen gik 7.000 kinesiske skuespillere ind på stadion og udførte en kostumeoptræden. Ceremonien sluttede med et storslået fyrværkeri.

Populær af emne.