Hvordan Opstod Genoplivningen Af ​​De Olympiske Lege?

Hvordan Opstod Genoplivningen Af ​​De Olympiske Lege?
Hvordan Opstod Genoplivningen Af ​​De Olympiske Lege?

Video: Hvordan Opstod Genoplivningen Af ​​De Olympiske Lege?

Video: History of the Olympics | National Geographic 2022, December
Anonim

De Olympiske Lege, der engang var den vigtigste begivenhed i det antikke Grækenland og derefter blev forbudt som hedenske spil, genoplivet i slutningen af ​​det 19. århundrede. Initiativtageren til deres genoplivning var den franske offentlige person Baron Pierre de Coubertin.

Hvordan opstod genoplivningen af ​​De Olympiske Lege?
Hvordan opstod genoplivningen af ​​De Olympiske Lege?

De Coubertin var en dygtig fan af en sund livsstil og kæmpede på enhver mulig måde til fordel for sport. Efter hans mening bidrager dette ikke kun til at forbedre menneskers sundhed og fysiske kapacitet, men styrker også freden mellem folk. "Det er bedre at konkurrere på sportsgrene end på slagmarken!" - det var en af ​​Barons faste overbevisninger.

Arkæologiske udgravninger på Olympias territorium, som et resultat af, at de meget sportsfaciliteter blev åbnet for verden, og hvor gamle græske atleter konkurrerede, vakte stor interesse for de olympiske lege blandt de store masser af mennesker. Derfor vandt de Coubertins ideer hurtigt flere og flere nye tilhængere. Beslutningen om at afholde de første olympiske lege i vores tid blev taget på en kongres, der blev afholdt i Paris i juni 1893.

Kongresdelegater besluttede, at spillene vil finde sted i 1896, og at æren af ​​at holde dem vil blive overdraget til Athen, hovedstaden i Grækenland. Dette skulle have en dyb symbolsk betydning, dvs. de genoplivede olympiske lege vendte tilbage til det sted, hvor de engang begyndte. For at overveje og løse alle organisatoriske problemer blev IOC - Den Internationale Olympiske Komité oprettet. Dens første præsident var Demetrius Vikelas, en græker ved fødslen, en ivrig tilhænger af ideen om genoplivning af spil. Pierre de Coubertin blev valgt til generalsekretær for IOC.

De første olympiske lege i vores tid blev afholdt i Athen fra 6. til 15. april 1896. Spillets ceremoni blev åbnet af den græske konge George I. Atleter fra 14 lande deltog i dem. Kun mænd fik lov til at konkurrere i 9 sportsgrene (i fuld overensstemmelse med reglerne i de antikke OL).

Succesen med de genoplivede OL har overgået alle forventninger. Pressen over hele verden beskrev entusiastisk fremskridt med brydning. Interessen for sport er vokset mange gange. Højtstående græske embedsmænd er kommet med et forslag om, at De Olympiske Lege altid kun skal afholdes i deres land. Imidlertid var IOC ikke enig og besluttede, at hvert efterfølgende OL skulle afholdes et nyt sted, da idealerne om sport og fred er lige så kære for alle folkeslag.

Populær af emne.