Hvem Leder IOC

Hvem Leder IOC
Hvem Leder IOC

Video: Hvem Leder IOC

Video: Hvem Leder IOC
Video: Guild of guardians - play to earn! НОВЫЙ ТОКЕНСЕЙЛ НА КОИНЛИСТ! 2024, Kan
Anonim

Udviklingen af verdenssport afhænger af, hvem der skal lede Den Internationale Olympiske Komité. Når alt kommer til alt er lederen af den olympiske komité ikke kun en embedsmand, men en person, som et stort antal håb er knyttet til, og han står over for vanskelige opgaver. Derfor kan en tilfældig person ikke være på et sådant sted.

Hvem leder IOC
Hvem leder IOC

Lederen af Den Internationale Olympiske Komité er dens præsident. Dette indlæg er valgfrit. Udvalgets leder vælges ved en specielt organiseret session ved hemmelig afstemning. Mandatperioden for lederen af IOC er designet i 8 år, men hvert fjerde år kan de fornyes i yderligere 8 år. En offentlig person, der er kendt og berømt for sine taler, velgørenhed og andre handlinger, der udføres til fordel for hans hjemland og for udviklingen af hele verden, kan blive præsident for udvalget.

Den første præsident blev valgt i 1894 med oprettelsen af den olympiske komité. Han var en græsk digter og offentlig person ved navn Demetrius Vikelas. Baron Pierre de Coubertin, den ideologiske inspirator af de første olympiske lege i vores tid, blev udnævnt til hans stedfortræder. To år efter de første spil blev afholdt i triumf blev Vikelas imidlertid erstattet af den samme Baron de Coubertin som præsident for IOC. Han forblev i dette indlæg indtil 1925.

På grund af det faktum, at beføjelserne kan udvides, har kun 8 præsidenter besøgt stillingen som leder af Den Internationale Sportskomité i 100 år.

De Coubertin blev erstattet af Henri de Bole-Latour, der holdt ud i lederstolen i 17 år. Den næste var Siegfried Edstrom - han var præsident fra 1946 til 1952. Han blev erstattet af Avery Brandage fra USA. Han ledede IOC i 20 år indtil 1972. Hans efterfølger, Michael Morris Killanin, er irsk og tjente en periode som leder af komitéen. Derefter kom Juan Antonio Samaranch til hovedet i 21 år. Fra 2001 til i dag er præsidenten for Den Internationale Olympiske Komité den belgiske Jacques Rogge.

Imidlertid ville præsidenten alene næppe have været i stand til at styre komiteen. Derfor er der også assisterende ledere som 4 vicepræsidenter og 10 almindelige medlemmer af udvalget, som også vælges ved hemmelig afstemning. Deres embedsperiode er 4 år. Derudover omfatter styregruppen 25 personer, der her kaldes "honorære" - disse er dem, der tidligere var medlemmer af udvalget. IOC inkluderer også fornemme medlemmer, der ikke var medlemmer af den olympiske komité, men leverede uvurderlige tjenester til bevægelsen.

Udvalgets sammensætning omfatter 110 medlemmer fra 70 lande i verden. Operationsprincippet er som følger: De, der er medlemmer af Den Internationale Olympiske Komité, er ikke repræsentanter for deres lande i den, men repræsenterer tværtimod reguleringsorganet i deres hjemland.

Anbefalede: