Mobilitet I Alderdommen

Mobilitet I Alderdommen
Mobilitet I Alderdommen
Anonim

Motion i 30 minutter er lige så gavnligt for ældre voksne som rygestop.

Mobilitet i alderdommen
Mobilitet i alderdommen
image
image

Ved kun at give en halv time om dagen til let træning, 6 gange om ugen, siger forskere, kan ældre opnå sundhedsmæssige fordele, der kan sammenlignes med effekten af ​​rygestop.

Forskere fra Norge fandt ud af, at ældre mænd, der forblev aktive ved at gå kraftigt i 30 minutter, 6 gange om ugen, i løbet af de 12 år af eksperimentet, havde en 40% lavere dødsrisiko end dem, der var stillesiddende.

image
image

De sundhedsmæssige fordele ved motion er velkendte, men eksperterne, der gennemførte eksperimentet, indrømmede, at de var forbløffede over, hvor stor den kunne være, selv i alderdommen.

Undersøgelserne blev udført i Norge med en gruppe på 6.000 mænd i alderen 73 år og derover. Det viste sig, at de, der udøvede mest intenst, opnåede de bedste resultater, men selv lidt fysisk aktivitet reducerede risikoen for død, forudsat at øvelsen blev udført i mere end 1 time om ugen.

Professor Ingar Holm, der ledede eksperimentet, bemærkede, at mens næsten alle anerkender de enorme fordele ved motion, følger mindre end halvdelen af ​​Europas befolkning retningslinjerne. Samtidig tilføjede han, at få piller kan reducere dødeligheden med 30-40%, og fysisk aktivitet, selv i en gruppe ældre mennesker, øger forventet levealder med flere år. I øjeblikket anbefales det, at personer i alderen 65 år og derover bruger 2,5 timers moderat fysisk aktivitet om ugen, såsom cykling eller rask gang samt styrkelse af muskler, hvilket kan opnås gennem daglige aktiviteter såsom at bære indkøbsposer og arbejde i have.

image
image

Mens denne undersøgelse kiggede på en gruppe ældre mænd, gælder resultaterne bestemt også for kvinder. Der er ingen magisk formel til at forblive mentalt og fysisk sundt til alderdommen, men en sund livsstil, der inkluderer regelmæssig motion, afbalanceret ernæring og aktiv social aktivitet er afgørende. Når gener tegner sig for en fjerdedel af alle faktorer, der bestemmer forventet levealder, og livsstil og ernæring tegner sig for de resterende tre kvartaler, kan disse enkle tip alvorligt ændre en persons alder i livet til det bedre.

Nu er der mange aktiviteter for dem, der ønsker at leve et aktivt liv! Flere områder at overveje er træningsterapi, yoga, qigong, taijiquan. Fra personlig erfaring kan jeg sige, at qigong og tai chi gør underværker med regelmæssig praksis. I min praksis har der været tilfælde, hvor jeg har brug for at skrive en separat artikel. Det vigtigste er ikke at løsne sig og stræbe efter at lære noget nyt.

Populær af emne.