Hvad Er Pulsfrekvensen For Atleter

Indholdsfortegnelse:

Hvad Er Pulsfrekvensen For Atleter
Hvad Er Pulsfrekvensen For Atleter

Video: Hvad Er Pulsfrekvensen For Atleter

Video: Hvad Er Pulsfrekvensen For Atleter
Video: Getting to the heart of an athlete 2024, Kan
Anonim

Puls eller puls er den vigtigste indikator for det kardiovaskulære systems tilstand og aktivitet. For en almindelig utrænet person betragtes 60 til 89 slag i minuttet som normen. Atleter kan have forskellige præstationer.

Hvad er pulsfrekvensen for atleter
Hvad er pulsfrekvensen for atleter

Instruktioner

Trin 1

Normalt har atleter, der træner i hastighedsstyrkesport, en højere puls end repræsentanter for forskellige sportsspil. Mere beskedne pulsindikatorer for dem, hvis træning er rettet mod at udvikle udholdenhed.

Trin 2

Begynderatleter kan også have en hurtigere puls end erfarne. Derudover har beatfrekvensen en tendens til at falde med alderen hos en trænet person. De højeste parametre er blandt unge atleter, under 15 år, der træner for hastighed og styrke. For dem er normen 75-80 slag i minuttet. For dem, der træner for udholdenhed og har krydset 30-årsmærket, betragtes 45-50 slag i minuttet som normalt.

Trin 3

Ligesom hos almindelige mennesker reduceres hjerterytmen med 10 slag i liggende stilling end i stående stilling. For kvindelige atleter kan hjertefrekvensen være 7-10 slag mindre end for mænd i samme alder.

Trin 4

Hvis en almindelig person har en puls på 60 slag eller mindre, kan han diagnosticeres med bradykardi, så hos sportsfolk, skiløbere, maratonløbere, vejcyklister 40-50 slag i minuttet betragtes som normale, da hjertet over tid har lært at arbejde mere økonomisk. Derudover forbedres ernæring og stofskifte i hjertemusklen i denne driftsform. Men med en puls på 40 slag eller mindre er dette en alvorlig grund til at kontakte en kardiolog. Det samme som med indikatorer på 90 slag og derover.

Trin 5

I modsætning til en utrænet person er en atletes hjerte i stand til kraftigt at øge frekvensen af sammentrækninger ved høje belastninger for at sikre øget blodcirkulation i kroppen. Hvis man tidligere troede, at pulsfrekvensen over 180 slag pr. Minut er en ekstremt høj arbejdsfrekvens for hjertet, kan pulsfrekvensen for veluddannede atleter i dag øges op til 200-220 slag uden nogen negative konsekvenser. Men hos en uforberedt person kan en sådan hjerterytme føre til overbelastning.

Trin 6

Når du løfter vægte, stiger hjertefrekvensen til 120-135 slag i minuttet. Imidlertid kan mange atleter blive overbelastede, hvis atlet holder vejret, mens de løfter vægte. Derfor, når du træner med store vægte, anbefales det at overvåge din vejrtrækning.

Trin 7

Man bør heller ikke glemme, at puls hos atleter kan variere betydeligt afhængigt af livsstil, ernæringsmæssige forhold og mange andre faktorer, herunder individuelle egenskaber.

Anbefalede: