Hvad Hedder De Spil, Hvor Flagermusen Hopper Bolden

Indholdsfortegnelse:

Hvad Hedder De Spil, Hvor Flagermusen Hopper Bolden
Hvad Hedder De Spil, Hvor Flagermusen Hopper Bolden

Video: Hvad Hedder De Spil, Hvor Flagermusen Hopper Bolden

Video: Hvad Hedder De Spil, Hvor Flagermusen Hopper Bolden
Video: ASMR 🤤 Проверяю 10 САМЫХ ЗАЛИПАТЕЛЬНЫХ ИГР в МИРЕ 🤪 АСМР 2023, Juni
Anonim

Baseball, softball, cricket, rundere. Alle disse holdspil, såvel som de mindre almindelige oina og pesapallo, er i første omgang forenet af deres vigtigste sports "våben". Det kaldes "flagermus", og dets hovedformål er at ramme bolden med et stærkt og nøjagtigt skud. De første omtaler af flagermusen og bolden dateres tilbage til XIV århundrede, og seks århundreder senere endte nogle af dem endda i sommer-OL-programmet.

Amerikansk baseball er verdens mest populære flagermus og boldspil
Amerikansk baseball er verdens mest populære flagermus og boldspil

Baseball

Storbritannien og Frankrig hævder retten til at navngive det mest populære spil i verden, hvor strejker på bolden påføres med et flagermus, til en vis grad "deres eget". Især i Foggy Albion er de sikre på, at baseball, der faktisk optrådte i USA, er en fjern slægtning til de gamle britiske og irske rundere. Franskmændene henviser til maleriet fra 1344. Det skildrer nogle præster, der spiller la soule, et spil der minder meget om moderne baseball.

Hovedmålet med konkurrencen med deltagelse af to hold, der hver har 9 eller 10 personer, er at score flere løb / point end modstanderen. Et point scorer, hvis en spiller fra det angribende hold løber gennem alle "baserne" placeret i hjørnerne af pladsen. Faktisk kommer navnet på baseball (på engelsk er det skrevet som baseball) fra ordene base - "base, base" og ball - "ball". Og i Rusland blev han meget populær takket være baseballcaps.

Det vides, at der nu spilles baseball i mere end 120 lande rundt om i verden. Men han modtog den største popularitet i USA såvel som i Cuba, Venezuela, Kina, Japan og Sydkorea. Siden 1938 er verdensmesterskaberne blevet afholdt for mænd og siden 2004 blandt kvinder. Fra 1986 til 2005 blev denne sport medtaget i det officielle program for De Olympiske Lege.

Softball

I analogi med fodbold og futsal har baseball også en "lillebror" - softball. De spiller det ikke kun i åbne, men også i lukkede områder, men i mindre størrelse. Forresten var kvinders softball, som blev født i 1887, også i det olympiske program. Men efter legene i 2008 blev han også udvist fra det på grund af utilstrækkelig popularitet i verden ifølge Den Internationale Olympiske Komité.

Cricket

Dette er en anden indfødt i England, der blev født i en af de mest sportslige kræfter i verden i det 16. århundrede og blev hurtigt sammen med fodbold en national sport. To hold, som hver, ligesom i fodbold, inkluderer 11 personer, skiftes til at slå bolden i marken og forsøge at score det maksimalt mulige antal point og ikke lade modstanderen tage den i besiddelse. Der er to hovedroller: bolden serverer bowler og slagmanden forsøger at parere den med flagermusen.

Lapta

De første omtaler af det gamle russiske spil, der minder om moderne baseball, dateres tilbage til det XIV århundrede. Bevis for dets eksistens blev fundet under udgravninger i Novgorod. Som i de britiske kolleger har et hold, hvis spillere er fremragende til at udføre et chokbat, en høj kørehastighed, og opfindsomhed får en fordel i rundere. Hver vellykket løbetur er et point værd. Den, der i sidste ende havde flere af dem, vandt.

Historikere hævder også, at rundere blev aktivt brugt i den russiske hær af forskellige historiske perioder - under Peter den Store og Vladimir Lenin. Moderne sportsrundere er kun udbredt i nogle regioner i Rusland og er ikke populære uden for vores land. Den samme skæbne er dog med to mere næsten ens sportsgrene - den rumænske oina og den finske pesapallo.

Populær af emne.