Uddannelse Af Atleter Som Et Langsigtet Arbejde

Indholdsfortegnelse:

Uddannelse Af Atleter Som Et Langsigtet Arbejde
Uddannelse Af Atleter Som Et Langsigtet Arbejde
Video: Uddannelse Af Atleter Som Et Langsigtet Arbejde
Video: Kom helt ind i hovedet på OL-atleterne | discoveryplus.dk 2023, Februar
Anonim

Forberedelsen af ​​en atlet i verdensklasse kræver meget hårdt arbejde og hårdt arbejde i mange år. Stien fra begynder til mester kan tage 8-10 år. I løbet af denne tid gennemgår han flere betingede faser, som hver har sine egne opgaver og egenskaber.

Uddannelse af atleter som et langsigtet arbejde
Uddannelse af atleter som et langsigtet arbejde

Instruktioner

Trin 1

På det første, indledende trin i forberedelsen styrkes nybegynderens helbred, hans allround fysiske udvikling finder sted, færdighederne i den korrekte træningsteknik og interesse for sport indgives. Typisk begynder denne fase i barndommen eller i den tidlige skolealder og slutter ved 13 år. I løbet af denne tid formår barnet at blive interesseret i sport og vælge den type, som det ønsker at specialisere sig i. På dette stadium er det vigtigt ikke at overbelaste unge atleter med fysisk kondition: træning bør ikke finde sted mere end 2-3 gange om ugen, og deres varighed bør ikke overstige 1 time.

Trin 2

På anden fase af forberedelsen vælger skolebørn i alderen 13-15 deres sportsspecialisering. Generel fysisk træning fortsætter, ubalancer og mangler ved fysisk udvikling korrigeres, og speciel træning introduceres gradvist. De erhvervede færdigheder forbedres, interessen for den valgte sport konsolideres. Mængden af ​​træning øges gradvist til 5 sessioner om ugen, der varer 1-1,5 timer. Og det tæller ikke kroppsundervisningstimerne i skolen. På dette stadium er det vigtigt ikke at overbelaste atleten med specialiserede øvelser - deres volumen bør ikke overstige 25% af det samlede træningsvolumen. Det er også uønsket at deltage i en række sportskonkurrencer, da dette kan have for høj en psykologisk byrde.

Trin 3

I en alder af 16-20 begynder en atlet højt specialiseret træning i den valgte sport. Hovedmålet med denne fase er at motivere atleten til høje præstationer, målrettet arbejde med specialtræning. Kompleks træning skifter med tekniske, fysiske, taktiske og teoretiske studier. Træningsomfanget øges til 6-10 sessioner om ugen, der varer 1, 5-3 timer. Antallet af vigtige konkurrencer kan øges til 12-18 om året.

Trin 4

På det næste trin opnår atleten sine maksimale resultater. Det starter i alderen 18-20 og kan vare op til 28-30 år. Hovedopgaven i denne periode er den maksimale brug af alle træningsmidler, træning med maksimal volumen og intensitet, obligatorisk konkurrencepraksis. Mængden af ​​speciel, taktisk, psykologisk og integreret træning øges kraftigt. På dette stadium er det vigtigt for atleten at give alle de nødvendige betingelser for at opnå de bedste resultater på et rimeligt tidspunkt.

Trin 5

Den sidste fase er bevarelsen af ​​tidligere erhvervede sportspræstationer. Denne fase er kun karakteriseret ved en individuel tilgang til atleten, da kun hans træning og konkurrencedygtige erfaring kan pege ham på hans styrker og svagheder og finde de bedste træningsmetoder og midler til ham. Effektiviteten og kvaliteten af ​​træningsprocessen på dette stadium påvirker en persons sportslivslængde markant. Faldet i potentialet forårsaget af aldersrelaterede ændringer kompenseres af søgningen efter individuelle vækstreserver. Varigheden af ​​dette trin afhænger kun af atletens motivation og sundhed.

Populær af emne.