Sådan Skylles Dit øre

Indholdsfortegnelse:

Sådan Skylles Dit øre
Sådan Skylles Dit øre

Video: Sådan Skylles Dit øre

Video: Sådan Skylles Dit øre
Video: Ловля креветок (сачком для бабочек) 2023, November
Anonim

Normalt vaskes øret, hvis der er en fremmed genstand eller cerumen i det, som hæmmer hørelsen og forårsager ubehag for ejeren. Det er dog ikke sikkert at skylle derhjemme, da forkert udførelse af proceduren kan beskadige trommehinden. For at forhindre dette sker skal du følge reglerne for vask af øret.

Sådan skylles dit øre
Sådan skylles dit øre

Instruktioner

Trin 1

Før du vasker øret, er det først og fremmest nødvendigt at blødgøre svovlproppen med vaselin eller vegetabilsk olie, som indføres i øret efter forvarmning til 37 ° C. Denne procedure skal udføres inden for 5 dage - 4 dråber varm olie skal sættes to gange i øret. I dette tilfælde vil svovlproppen svulme op, hvilket vil føre til en let og midlertidig forringelse af hørelsen. Det er strengt forbudt at bruge vatpind eller tændstikker med vat.

Trin 2

Hvis det blødgjorte og smurte stik ikke kommer ud af øret alene eller kommer ud, men ikke helt, kan ørekanalen skylles forsigtigt ud. Til proceduren skal du bruge vand, der ikke er varmere eller varmere end 37 ° C - ellers kan en person i det mindste føle kvalme og svimmelhed. Når trommehinden er perforeret, erstattes vand med desinfektionsopløsninger såsom furacilin, rivanol eller kaliumpermanganat.

Trin 3

Under proceduren til vask af øret skal personen sidde, og en bekvem bakke skal placeres nær hans hals, hvori der vil hældes vand i. For at væsken kan komme direkte ind i øregangen, skal du trække øreuret lidt op og tilbage, så passagen retter sig så meget som muligt. Til skylning i hjemmet bruges normalt en sprøjte uden en nål eller en sprøjte, hvis kapacitet er fra 100 til 150 milligram.

Trin 4

Spidsen af en sprøjte eller sprøjte indsættes kun 1 centimeter i øregangen, men ikke længere. Væsken skal rettes med blide små rystelser mod overfladen af den bageste overvæg i øregangen - mens det er strengt forbudt at trykke hårdt på stemplet, da højt tryk kan beskadige trommehinden. Under vask kan patienten føle en ubehagelig støj fra luftbobler, der blandes med vand. Ved afslutningen af proceduren skal patientens hoved vippes for at lade den resterende væske løbe frit og derefter tørre øregangen grundigt ved hjælp af vatpind. Derefter tilrådes det at besøge en otolaryngolog, der vil bekræfte fjernelsen af svovlproppen.

Anbefalede: