Vinter-olympisk Sport: Luge

Vinter-olympisk Sport: Luge
Vinter-olympisk Sport: Luge

Video: Vinter-olympisk Sport: Luge

Video: Vinter-olympisk Sport: Luge
Video: Felix Loch (GER) Wins Men's Luge Gold - Vancouver 2010 Winter Olympics 2023, Oktober
Anonim

Luge kom relativt sent ind i det olympiske program. Det skete i 1964 i Innsbruck. Siden da er der afholdt konkurrencer i denne type på alle vinter-olympiske lege. Under konkurrencen går atleter ned fra bjerget langs et forberedt spor i en enkelt eller dobbelt slæde. Der er ingen styreenheder på sportsslæderne. Luge styrer hans "køretøj" ved at ændre sin kropsposition.

Vinter-olympisk sport: Luge
Vinter-olympisk sport: Luge

Indbyggerne i bjergrige lande har altid været i stand til at gå ned på slæder fra skråningerne. Men kælkningens historie begyndte i 1883, da fans af denne sport fra forskellige lande samlet sig i Schweiz og afholdt de første internationale konkurrencer. Den Internationale Føderation optrådte tre årtier efter denne begivenhed og eksisterede i 22 år, hvorefter den kom ind i Bobsleigh and Toboggan Federation. Beslutningen om at medtage i OL-vinterprogrammet blev taget i begyndelsen af 50'erne i det sidste århundrede. Luge-konkurrencen har erstattet skeletkonkurrencen. I 1955 fandt det første verdensmesterskab sted, og to år senere blev International Luge Federation endelig dannet, som stadig eksisterer i dag.

Deltagerne går til starten sekventielt. Den tid, hvor den næste atlet starter nedstigningen, efter at hans forgænger har forladt banen, er fastlagt af reglerne. Vinderen er den, der kører afstanden på den korteste tid. Rækkefølgen for den første start bestemmes af lodtrækning, rækkefølgen af forestillinger i de næste heats - i henhold til resultaterne af de foregående. Den samlede tid er summen af resultaterne fra flere løb. I singler opsummeres resultaterne af fire løb i dobbelt - to.

Helt fra starten var der tre typer konkurrencer i det olympiske program: mænds og kvinders singler og mænds double. Programmet for de olympiske lege i 2014 vil også omfatte et hold stafetløb, når singler og par fra det samme hold vil gå til start sekventielt efter hinanden.

Det olympiske landshold kan omfatte 10 atleter - 7 mænd og 3 kvinder. I singelkonkurrencer udstiller et hold 3 atleter i hver kategori i dobbelt - 2 besætninger. Der er aldersbegrænsninger: atleter under 16 år har ikke lov til at deltage i de olympiske konkurrencer.

En af betingelserne for konkurrencen er, at atleten ikke må miste slæden undervejs og komme til målstregen med dem. Ellers fjernes deltageren fra konkurrencen. Samtidig er det tilladt at afbryde afstanden. Hvis atleten falder eller stopper, kan han sætte sig ned på slæden igen og fortsætte på banen.

Der er mange begrænsninger i rodesport. Reglerne regulerer slædens design og deres vægt. Før konkurrencen vejes atleten selv og hans udstyr, inklusive overalls, hjelm, handsker og sko.

Olympiske ruskonkurrencer afholdes på kunstige spor. En base af træ eller beton er dækket af is, hvis temperatur ofte opretholdes kunstigt. Et spor med en længde på 800 til 1200 m skal indeholde fra 11 til 18 bøjninger med en minimumsradius på 8 m. Højdeforskellen er også reguleret, som er 70-120m, og tagrendens bredde er fra 130 til 150cm.

Anbefalede: